Ik heb groot nieuws… op dit moment bevind ik mij op een heel bijzondere plek in de Ardèche in Frankrijk. Centrum La Vie Tara, een oud nonnenverblijf op 1080 meter hoogte, bij een idyllisch bedevaartsoord. Sinds deze maand heb ik het grote geluk om met een topgroep mensen verzorgers te mogen zijn van deze unieke plek. 

In september kregen we een bericht van goede vriend Erik, dat hij toch wel iets heel bijzonders had gevonden. En als wij interesse hadden om dit centrum te gaan runnen, dat hij dat graag voor ons wilde financieren.

Toen we er naartoe reden in het laatste weekend van september, dachten we niet dat het iets zou worden. Zo’n groot centrum, en zo ver van huis en haard… We zouden gewoon gaan kijken en verwachtten niet dat we erop in zouden gaan.

Het viel ons op hoe we allemaal zo diep hebben geslapen tijdens die eerste nachten. Hoe stil het er was. Hoe het al meteen als een thuis voelde. Hoe alles daar ondersteunend leek voor ons initiële plan. En zo vielen alle puzzelstukjes in elkaar, sneller dan we over na konden denken.

Pogingen 
Tijdens een retraite op Ibiza drie jaar geleden ontstond het idee om een plek te vinden waar we wonen en werken. Waar we mensen willen ontvangen, waar mensen Thuis kunnen komen, kunnen helen, bij kunnen dragen aan welzijn voor mens en natuur, een plek om op adem te komen. Een plek waar we kunnen oefenen om in relatie te zijn, samen kunnen practiceren. Kortom een plek om te Zijn.

Enkele keren waren we heel dichtbij de koop van een project, maar er was altijd iets waardoor het niet door ging. Een financier die zich terugtrok, te weinig mogelijkheden, te duur, een andere partij die er met het project vandoor ging… Hoe teleurstellend dit soms was, achteraf gezien was het maar goed ook dat sommige dingen niet door gingen. Want gedurende het proces leerden we veel over wat we wilden en wat niet, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Zie ook het blog wat ik toen schreef.

La Vie Tara 
En nu heeft deze plek ons gevonden. Alles trok ons er naar toe en we hoefden alleen maar JA te zeggen. De komende jaren huren we het pand van Erik en kunnen we hopelijk na een aantal jaar het pand zelf kopen. Zodat het beschikbaar kan blijven voor iedereen die op adem wil komen.

De hele week kijken we al uit op de vallei die bedekt is met een deken van wolken, met daarachter de ontzagwekkende bergtoppen van de Alpen, met de Mont Blanc als majestueus hoogtepunt. Je moet er zijn om te ervaren hoe bijzonder deze plek is. De hele omgeving voelt als een heilige plek, waar het christendom tot en met het boeddhisme en allerlei spirituele paden welkom zijn. Vele prachtige wandelingen starten vanuit La Vie Tara.

We wensen dat dit prachtige centrum een stralend ankerpunt zal zijn, wat bijdraagt aan het welzijn van zo veel mogelijk mensen. 

Goed om te weten: ik ben nu in mijn kerstvakantie in La Vie Tara, maar ik blijf gewoon in Nederland werken. Ik maak me nu klaar om weer naar Nederland te gaan. Pas in de zomer van 2022 zal ik me vestigen in Frankrijk. Maar ook dan zal ik elke maand tien dagen in Nederland zijn. Ik prijs me erg gelukkig om mijn werk te combineren met dit nu al zo mooie project.

Het avontuur is begonnen. We bouwen nu alles op en zullen je snel meer laten weten. Wellicht zien we je daar komend seizoen!

 

Zonnige groet vanaf La Vie Tara,

Michaël en de rest van het team 

 

Update eind 2023:
We zijn gestopt op La Vie Tara. Meer lees je hier in onze laatste nieuwsbrief.
Onze missie en visie staat nog steeds, met of zonder fysieke locatie. Je leest hem hier: Missie visie kernwaarden La Vie Tara 2023