‘Als je niet kiest, ontvouwt zich heelheid.’ 
Videoregistratie van een workshop over het verschil tussen rusten in ervaringen en rusten in Zijn, uiteengezet met dagelijkse voorbeelden van deelnemers. 

Na een korte meditatie en een teaching over de basisprincipes van Zijnsoriëntatie en de Jaartraining Werken met emoties stellen deelnemers vragen uit hun dagelijks leven. Je ziet in deze video praktische demonstraties en heldere instructies over wat er met ‘afzien van bevrediging’ en ‘niet kiezen’ wordt bedoeld. 

Rusten in Zijn en je reflexmatige neigingen steeds ontspannen, blijkt op elke vraag het antwoord. Dan openbaart zich onmiddellijk puur geluk en ontspanning. 
Eenzaamheid of lijden kan er niet meer zijn, als je rust in Zijn! 

Je zult ervaren hoe dichtbij en weldadig dat is. En ook hoe makkelijk je ernaast zit, en valt in verstorende ‘negatieve’ emoties. Zo krijg je al een voorproefje van de Jaartraining

Deze Zen-tekst vormt in de video de leidraad: 

Wie tracht tot rust te komen door beweging stil te zetten 

zal onverminderd een bron van rusteloosheid blijven 

Zolang je een deel van de tegendelen kiest 

zal de ervaring van het geheel je nooit ten deel vallen 

Klik op een hoofdstuk van de video om daar te beginnen: 

  • 00:00 Meditatie Richt je op bewustzijn 
  • 09:55 Verdieping van de meditatie met onderzoeksvragen 
  • 15:40 Sinds ik het Zijnsoriëntatie pad loop raakt mijn activisme meer op de achtergrond. Hoe verhoudt Zijn zich daarmee? 
  • 32:45 Ik voel me steeds meer ontspannen, maar vind spreken in het openbaar lastig. Hoe ga ik daar mee om? 
  • 44:08 ik besef me dat ik altijd van project naar project ging, nu dat wegvalt ervaar ik doelloosheid. Waar gaat dit naartoe?
  • 1:00:00 Hoe is het belangrijk om af te zien van vervulling?
  • 1:10:20 Oefening bij eenzaamheid: gemis waar laten zijn 
  • 1:22:00 Liefde, wat heeft dit met mij te maken? 
  • 1:23:42 Afsluiting en opdragen 

Opgenomen in mei 2023, tijdens een workshop over Zijnsgeoriënteerd Werken met emoties: Vraag en Antwoord. 

Grote dank aan alle deelnemers.
We hopen dat de inspiratie van deze video aan jouw pad en iedereen ten goede komt. 
 

Ik hoor graag je reactie hieronder.

Liefs,

Michaël 


Meer weten over het Zijnsgeoriënteerd werken met emoties?

In de ‘Jaartraining Zijnsgeoriënteerd werken met emoties’ leer je Rusten in Zijn en beoefen je methodieken om onbewuste ‘belangenoriëntatie’ patronen te herkennen, zodat je kunt gaan relateren en leven vanuit een ‘zijnsoriëntatie’. Wat gepaard gaat met een inherente ontspanning, geluk en welzijn, die onafhankelijk is van omstandigheden. Een gift aan jezelf en aan de wereld. 
Kijk op www.zijnenworden.nl/werken-met-emoties voor meer informatie en artikelen over het Zijnsgeoriënteerd werken met emoties. 

Twijfel je of de Jaartraining of ander aanbod bij jou past? Vraag dan meteen een online gesprek van 15 minuten aan met mij: michael@zijnenworden.nl
Of schuif aan bij de volgende online workshop, zie Events

Meer informatie: www.zijnenworden.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/zijnenworden 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zijn-en-worden  


Meer info:

Zijn & Worden: Zijnsgeoriënteerde begeleiding en training – Retraites – Trainingen – Individuele coaching – Relatiebegeleiding – Supervisie – Zijnskring en sangha.

Michaël Steinau is Leraar Zijnsoriëntatie en biedt spirituele en persoonlijke training volgens Zijnsgeoriënteerde methodes. Zijn & Worden start altijd vanuit het uitgangspunt dat er in jou een dimensie is die vrij en onaangetast is. Je ware natuur. ‘Ware’ slaat op het gegeven dat het niet geproduceerd is maar spontaan aanwezig. Je leert om niet jezelf en je problemen centraal te stellen, maar hoe je er vrij van kunt zijn. Er is niets wat je werkelijk beperkt, behalve je eigen overtuigingen over jezelf en de wereld. En als je dat gaat zien, dan kun je leven vanuit vrijheid, liefde, waarheid en geluk.