Data komende retraites: 

 

Pinksterretraite donderdagavond 16 mei t/m ma 20 mei 2024 – NL

Deze Pinksterretraite is volgeboekt en heeft een wachtlijst.

Tweeweekse zomerretraite Frankrijk: 4 t/m 18 augustus 2024

Meer informatie volgt bij Events.

Winterretraite 27 dec 2024 t/m 3 jan 2025 Online en op locatie

Meer informatie volgt bij Events.

Retraites 

We zijn allemaal in staat om zorgeloos, gelukkig en verlicht te leven. Echter in onze dagelijkse modus ‘oefenen’ we voornamelijk het tegenovergestelde. Om deze geroutineerde staat van zijn te doorbreken, zijn retraites een belangrijk deel van het aanbod van Zijn & Worden. 

Even helemaal ‘eruit’

Het verblijven op een prachtige locatie zonder prikkels van buitenaf, geeft je de mogelijkheid om elke dag een stapje dieper te zakken in de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en in het belichamen van je natuurlijke essentie.

Door onder andere meditaties, visualisaties, beweging, deelrondes en het onderzoeken van persoonlijke issues, krijg je praktische tools voor zowel je psychologische als spirituele ontwikkeling.

Iedereen kan Zijn

Je ervaart Zijnskwaliteiten zoals vrijheid, geluk, zorgeloosheid, liefde, juicyness… En je ontdekt dat dit allemaal al in jou zit. Je leert hetgeen te doorzien wat jou ervan weerhoudt gewoon te Zijn.

De Zijnsgeoriënteerde technieken zijn op zichzelf eenvoudig en voor iedereen geschikt. Maar door het gericht praktiseren ontdek je de hardnekkige valkuilen! Vervolgens leer je met persoonlijke instructies hoe je daar mee kunt omgaan. Ook zijn één op één sessies met Michael inbegrepen en is het altijd mogelijk om na een retraite contact met hem op te nemen.

Vruchtbare grond

Over het algemeen zijn de retraites van Zijn & Worden stilteretraites. Er wordt tussen de programma onderdelen door niet gesproken, ter ondersteuning van je beoefening. Zo wordt het nuttigen van maaltijden, het doen van simpele corvee taken of het bezinnen in de natuur gemakkelijk een onderdeel van de practice.

Door de aanwezigheid van een heldere methode, een leraar die jouw geconditioneerde patronen doorziet, en een groep van medebeoefenaars die je spiegelen en met wie je kunt mee resoneren, is een retraite de ideale bedding om onwankelbaar thuis te komen in jouw non-duale natuur.

Wees van harte welkom!

 

Het programma

Tijdens de retraites ziet het programma er vaak als volgt uit:

07:00 – 08:30 meditatie in beweging en meditatie oefeningen

08:30 ontbijt en gezamenlijk opruimen en schoonmaken

10:00 ochtendprogramma

13:00 lunch en gezamenlijk opruimen, vrije tijd tot 16:00

16:00 middagprogramma

19:00 diner en gezamenlijk opruimen

Soms is er een licht en optioneel avondprogramma.

 

Wat levert een retraite je op?

  • Je komt los van het dagelijkse leven en de dualiteit;
  • Je leert een nieuwe manier van kijken naar de werkelijkheid;
  • Je ontdekt verkrampingen waarmee je in het dagelijks leven rondloopt;
  • Je ervaart wat non-dualiteit inhoudt;
  • Je gaat beseffen dat je Al Heel bent;
  • Dat je niet aan jezelf hoeft te sleutelen, klussen of veranderen;
  • Je leert verschillende oefeningen die je in het dagelijks leven toe kunt passen;
  • Je ervaart hoe het is om te zijn in het moment met alles wat er is.

“De retraite was een uitgebalanceerd totaalpakket van inspiratie, meditatie, teaching en practice met een heldere structuur en opbouw. Ik voel grote dankbaarheid en maak een diepe buiging voor Michael. Zijn begeleiding was zowel qua inhoud als vorm wat mij betreft en zoals een van de deelnemers het zo treffend verwoordde: “spot on”. Hij zette met het hele veld bijna ongemerkt een hoog niveau neer en ik kon daar moeiteloos in mee. Tegelijkertijd werd ik steeds weer op eigen benen gezet. Zelf doen, zelf ervaren, zelf uitzoeken, zelf oefenen, zelf inbrengen. Liefdevol maar duidelijk” 

Annelies

Groningen

Begeleiding:

Mijn naam is Michaël Steinau en ik ben je begeleider tijdens de retraites.
Meer informatie over mij vind je hier