Retraite op Smalhoorn

Meerdere keren per jaar organiseren we retraites op het prachtige Smalhoorn

Retraite ‘Onfocus’

Datum: donderdag 31 januari 20.00 uur – zondag 3 februari 17.00 uur
Locatie: Smalhoorn, Orvelte (Drenthe)

Prijs € 365 inclusief accommodatie, eten en begeleiding.

Vroegboekkorting voor 5 januari: € 40

Onze persoonlijkheid is een gelaagde structuur van ontelbare gedachten, gevoelens en ervaringen die onze Open Natuur bedekken en erop neerslaan als we onszelf ermee identificeren. Net als een dik pak sneeuw de grond bedekt en we deze niet meer zien, zien we ook op die manier onze Open Natuur niet meer. Als je ziet dat alle gedachten, gevoelens en ervaringen zijn als ‘veertjes in de wind’ dan is het mogelijk te rusten als de Openheid van Zijn die geniet van het verenspel. De zuigkracht verdwijnt en jij bent ontspannen en vrij. 

Tijdens deze Zijnsgeoriënteerde winterretraite van Zijn en Worden leer je dit door middel van de techniek ‘onfocussen’. Een hele eenvoudige manier om je aandacht en je lichaam te ontspannen waardoor je inderdaad alles wat verschijnt kunt herkennen als ‘veertjes in de wind’. 

Voor opgave en info: info@zijnenworden.nl

“De zesdaagse retraite is intens. Oude patronen kwamen één voor één langs en werden zichtbaar. Door de oefeningen en stilte kon ik er niet om heen. Er restte niks anders dan er bij te blijven en het aan te gaan. En wat ben ik daar blij om! Aan de andere kant van de schaduw ligt de zorgeloosheid, juicyness, en enorm gevoel van blijheid en potentie. Dank Michael voor deze vorm, waarin alles mag verschijnen. Volgende keer ben ik er zeker weer bij!” Katrien

Drenthe

Wat levert een retraite je op?

  • Je komt los van het dagelijks leven en van de dualiteit;
  • je leert een nieuwe manier van kijken naar de werkelijkheid;
  • je ontdekt dat je verkrampt in het dagelijks leven rondloopt;
  • je ervaart wat non-dualiteit inhoudt;
  • je ervaart vrijheid, zorgeloosheid en juicyness en dat dat allemaal al in je zit;
  • je gaat beseffen dat je al heel bent;
  • dat je niet hoeft te sleutelen, klussen of veranderen;
  • je leert verschillende oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen;
  • zes dagen lang hoef je even helemaal niets en kun je je terug trekken met je zelf;
  • hierdoor ervaar je hoe het is om te zijn in het moment met alles wat er is.

Het programma

Tijdens de retraites ziet het programma er ongeveer als volgt uit:

07:30 – 08:30 meditatie in beweging en meditatie
08:30 ontbijt en gezamenlijk opruimen en schoonmaken
10:00 start ochtendprogramma
13:00 lunch en gezamenlijk opruimen, tijd voor jezelf tot 16:00
16:00 start middagprogramma
19:00 dinner en gezamenlijk opruimen.
20:30 licht en luchtig samenzijn, ruimte voor delen van inspiratie en tijd om alles te laten bezinken.

Begeleiding:

Mijn naam is Michael Steinau en ik ben je begeleider tijdens de zes-daagse retraite.

Michael SteinauHet is mijn missie om je te laten delen in de inspiratie en de rijkdom van Zijn. Je bij te staan je leven vanuit Zijn vorm te geven. Ontwaken is  hier het uitgangspunt evenals authentiek zijn, vanuit verbondenheid leven, op eigen benen staan en de diepe wijsheid die in je zit voluit in het licht te zetten.

Zijnsoriëntatie, Dzogchen (Tibetaans Boeddhisme), en Lakota spiritualiteit (Noord-Amerikaanse Indianen) en vooral het leven zelf zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen. En het doorgeven en delen van deze inspiratie is wat ik het liefst doe. In 2004 kwam ik in aanraking met Zijnsoriëntatie. De visie en methodiek sloten perfect aan bij hoe ik zelf naar het leven kijk. De rijkdom van Zijn is steeds zichtbaar als je weet hoe je moet kijken. Net als de zon altijd schijnt als je je niet laat afleiden door het wolkendek wat er voor zit.

Mijn rol is vooral een helpende hand. Ik kan niets aan je geven of toevoegen wat je niet allang bent, namelijk al helemaal compleet! Meer informatie over mij vind je hier.

“Er is zoveel meer dan het hopeloze gevecht en het lijden in mijn dagelijkse leven. Een uitgestoken hand van een heldere, liefdevolle leraar om een moedige stap te zetten naar mijn werkelijke Zijnsaard. Het besef, alles is er. Rusten in Zijn. Ik ben opnieuw herinnerd en thuisgekomen” Dhyan

Drenthe

“Dank je wel Michael voor het aanreiken van het perspectief van volheid, dat alles er al is. Dat ik me kan ontspannen, kan loslaten. Mijn juicy en levendige natuur voelen! Het pad dat je laat zien in de retraite is helder, eenvoudig en compassievol, net als jouw begeleiding.” Renske

Den Haag

Wil je meer weten over onze retraites?

 
Retraites - Zijn en Worden
Retraite - Zijn en Worden
Retraite - Zijn en Worden
Retraite - Zijn en Worden