Workshop Relateren, Intimiteit en Seksualiteit – Zijn & Worden

Iets wat zo’n groot onderdeel van ons leven uitmaakt, waar zo veel te ontdekken valt… Relaties. Een partnerrelatie, of de relatie met familieleden of vrienden, nemen we als ingang tot zelfrealisatie. Waarin we kunnen herkennen dat we Relatie Zijn, onafgescheiden. 

In deze workshopregistratie leg ik verschillende wijzen van relateren uit aan de hand van methodes uit de ‘Jaartraining Zijnsgeoriënteerd Werken met emoties’. Ik hoop dat het heel verdiepend voor je zal zijn. 

We gaan in op de vragen:

– Hoe leef je Verlichting in relatie en hoe niet?
– Wat zijn klassieke valkuilen in relatie? 
– Rond welke thema’s speelt alle relatieproblematiek zich af?
– Hoe ga je om met angst voor afwijzing?
– Wat is het verschil tussen handelen vanuit liefde of een verkrampt patroon?

Inhoud video:
Een korte meditatie geeft al een stukje weer van het uitgangspunt van de workshop, waarna de inbreng van deelnemers aan de workshop verdieping geeft over een liefdevolle en gezonde manier van relateren.

Wat betekent relatie voor jou? Wat is de functie ervan? Sta je er überhaupt weleens bij stil? Die allesbepalende vraag wordt eerst verkend.

Ik geef mijn visie op relateren en een proeverij van diverse Zijnsgeoriënteerde methodes. Ik noem voorbeelden uit de ‘ladder van optieken’, een theorie die grofweg de psychologische en spirituele perspectieven weergeeft waarin we als mens constant in bewegen; van de symbiotische en narcistische optiek tot het Spirit- en non-duale perspectief.

Uitgangspunt is: We hebben allemaal een Verlichte natuur die helemaal aanwezig is, maar die wel vormgegeven dient te worden in relatie.

Een partnerrelatie, of de relatie met bijvoorbeeld een familielid of goede vriend, is het ultieme speelveld waarin je volledig tevoorschijn kunt komen in hoe het al is.

We hopen dat de inspiratie van deze video ten goede komt aan gezonde relaties voor jou en je naasten!  

 

Klik op een hoofdstuk van de video om daar te beginnen: 
00:00 Intro
1:32 Intro over het onderwerp relateren
2:28 Meditatie aarde, adem, relatie
12:18 Nabespreking med, uitgangspunt Zijnsoriëntatie: We zijn relatie
17:50 Dualiteit opheffen
20:02 Vraag: wat is de functie van relatie?
22:57 Eigenheid in verbinding
24:47 Beschouw relatie als heilig
26:35 Verschil tussen open willen zijn, en geslotenheid mee laten doen
30:29 Dienstbaarheid aan iets groters
33:17 Omgaan met angst en afwijzing
48:10 Relateren vanuit vrije ruimte, ladder van optieken kort
51:50 Zijnsgeoriënteerde visie: alles is een gebaar in relatie
1:00:25 Ladder van optieken: symbiotische en narcistische gebaren
1:13:33 Voorbeeld: Liefde vs vallen in oude patronen
1:18:30 Voorbeeld: Waarom relateer je nog niet in openheid?
1:25:25 Je geeft het hele veld iets met jouw beoefening
1:28:28 Vraag: Hoe zit het met zielscontracten?
1:34:20 Voorbeeld van vanuit een hogere optiek relateren
1:37:20 Afsluiting en opdragen 

Ik hoor graag je reactie hieronder.

Liefs,

Michaël 


Meer weten over het Zijnsgeoriënteerd werken met emoties?

In de ‘Jaartraining Zijnsgeoriënteerd werken met emoties’ leer je Rusten in Zijn en beoefen je methodieken om onbewuste ‘belangenoriëntatie’ patronen te herkennen, zodat je kunt gaan relateren en leven vanuit een ‘zijnsoriëntatie’. Wat gepaard gaat met een inherente ontspanning, geluk en welzijn, die onafhankelijk is van omstandigheden. Een gift aan jezelf en aan de wereld. 
Kijk op www.zijnenworden.nl/werken-met-emoties voor meer informatie en artikelen over het Zijnsgeoriënteerd werken met emoties. 

Veel dank aan Ine, Joke en alle deelnemers aan deze workshop.

Twijfel je of de Jaartraining of ander aanbod bij jou past? Vraag dan meteen een online gesprek aan met mij: michael@zijnenworden.nl
Of schuif aan bij de volgende online workshop, zie Events

Meer informatie: www.zijnenworden.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/zijnenworden 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zijn-en-worden  


Meer info:

Zijn & Worden: Zijnsgeoriënteerde begeleiding en training – Retraites – Trainingen – Individuele coaching – Relatiebegeleiding – Supervisie – Zijnskring en sangha.

Michaël Steinau is Leraar Zijnsoriëntatie en biedt spirituele en persoonlijke training volgens Zijnsgeoriënteerde methodes. Zijn & Worden start altijd vanuit het uitgangspunt dat er in jou een dimensie is die vrij en onaangetast is. Je ware natuur. ‘Ware’ slaat op het gegeven dat het niet geproduceerd is maar spontaan aanwezig. Je leert om niet jezelf en je problemen centraal te stellen, maar hoe je er vrij van kunt zijn. Er is niets wat je werkelijk beperkt, behalve je eigen overtuigingen over jezelf en de wereld. En als je dat gaat zien, dan kun je leven vanuit vrijheid, liefde, waarheid en geluk.