Michaël en een aantal deelnemers vertellen over het verschil tussen leven vanuit de normale dagelijkse modus en het ontwaken in je natuurlijke Zijnsaard. 

Deel 2 van een drieluik over het realiseren van de geest: het herkennen en leven van onze ware Verlichte natuur. Opgenomen na de Tweeweekse Zijnsoriëntatie retraite onder leiding van Michaël Steinau in La Vie Tara, Frankrijk.

Hoe kom je Thuis in jezelf? 

Hoe leef je jouw non-duale ‘Verlichte’ aard, en hoe niet? 

Quotes uit de video:
“Wat je bij non-meditatie leert is dat je juist rust in je natuurlijke staat. Die er altijd is, maar waar je van ontvreemd bent”

“Het is gewoon de opposite van hoe ik altijd denk te zijn, hoe ik geloof te zijn. En waar ik nog heel vaak in leef”

“Ik denk dat dit een van de meest praktische skills is die je jezelf kan leren. Want we lopen als mensen de hele dag op straat als een soort gestoorde de hele dag tegen onszelf te praten en dat bepaalt gewoon hoe we ons de hele dag voelen”

“We hebben de mogelijkheid om op allerlei niveaus te ontwaken. Dat is vaak maar een hele kleine draai”

“De route is eigenlijk eerst zijn bij hoe het nu is, en uit die gewoonte stappen van ‘ik wil dat het anders is’”

“Door beoefening van o.a. meditatie, meditatie in beweging, energiewerk en Zijnsoriëntatie oefeningen, met aanwijzingen en instructies van leraar, medestudenten en theorie, komt onze dagelijkse geest tot rust en openbaart zich ons natuurlijke Gewaar-Zijn”

“Dus nu krijgen we het interessante punt dat je niet langer op zoek hoeft naar vrijheid, geluk of liefde, maar dat je je realiseert dat dat allemaal al besloten ligt in jou”

 

Regie: Ine Timmerman
Edit: Thomas Grootoonk
Boeddha’s: Michaël, Koen, Eric, Leanne, Ciska, Keoma, Onno, Gera Gilda, Fenny, Vincent, Jessica, Ine

Speciale dank aan Michaël Steinau, La Vie Tara, alle deelnemers aan deze retraite en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

We hopen dat de inspiratie van deze video doorklinkt en ten goede komt aan ieders welzijn!

La Vie Tara, Frankrijk, augustus 2022
© Zijn & Worden 2023

 

 

Meer info:
Zijn & Worden: Zijnsgeoriënteerde begeleiding en training – Retraites – Trainingen – Individuele coaching – Relatiebegeleiding – Supervisie – Zijnskring en sangha.

Michaël Steinau is Leraar Zijnsoriëntatie en biedt spirituele en persoonlijke training volgens Zijnsgeoriënteerde methodes. Zijn & Worden start altijd vanuit het uitgangspunt dat er in jou een dimensie is die vrij en onaangetast is. Je ware natuur. ‘Ware’ slaat op het gegeven dat het niet geproduceerd is maar spontaan aanwezig. Je leert om niet jezelf en je problemen centraal te stellen, maar hoe je er vrij van kunt zijn. Er is niets wat je werkelijk beperkt, behalve je eigen overtuigingen over jezelf en de wereld. En als je dat gaat zien, dan kun je leven vanuit vrijheid, liefde, waarheid en geluk.

Kijk bij Events voor de volgende data van retraites, trainingen en workshops.

Ik hoor graag je reactie hieronder.

Liefs,

Michaël