Trainingen

Trainingen 

Er worden diverse trainingen gegeven bij Zijn & Worden. Op deze pagina lees je de inhoud van de trainingen. 

Modules Zijn & Worden 

In een module ga je in een serie van drie workshopdagen dieper in op een Zijnsgeoriënteerd thema. Er zit zo’n vier weken tussen elke workshopdag. Modules zijn in willekeurige volgorde te volgen.

Hieronder lees je waar de modules over gaan. 

Module: Spiritwerk 2 

Spiritwerk is het verleggen van identificatie van kleinheid, geconditioneerde zelf- en wereldbeelden naar Grootsheid, naar het besef dat je een Verlichte Boeddha bent. Door dit veelvuldig te doen wordt dit op den duur onze werkelijkheid. Door veel en langdurig deze werkelijkheidsbeleving te oefenen gaat deze incarneren en vormt zich een nieuw, vrij en stralend gewoontelichaam (Boeddhalichaam). Andere termen die gebruikt worden: de Wijze, Presentie, vrije man/ vrouw, stuurman/ stuurvrouw, innerlijke leraar of innerlijke guru. In de module die hierna volgt gaan we het werken met Spirit verder verdiepen.

We zullen opnieuw de visualisaties gaan doen maar zullen deze ook verder verdiepen en uitbreiden. Dit geldt zowel voor de Spirit als ook voor het Huis van Zijn. Daarnaast zul je kennis gaan maken met andere Spiritvormen waaronder “de Wachter”. Deze zeer doorsnijdende Spiritvorm nodigt jou uit om je hechtingen onder de loep te nemen en te offeren. Offeren van belangen en hechtingen maakt je vrij en gelukkig, niet het vasthouden eraan. Daarnaast brengt afstemming op de Wachter ook veel helderheid en daadkracht. Middels de Wachter leer je leiding te nemen over je leven.

We gaan ook aan de slag met hoe je eigenheid in relatie leeft door middel van de Vrije Seksuele Man/Vrouw (VSM/VSV). Seksueel slaat hier op creatiekracht, tot vorm komen vanuit vrijheid in verbinding. Normaal gesproken zijn we geconditioneerd in relatie tot anderen of in relatie tot anderen of in relatie tot de wereld en dimmen we onze vorm en passen deze aan. We vouwen ons als het ware in, in een wat meer solide, strakke vorm. Als we echter uitvouwen als VSM of VSV, en tot een vrije open vorm komen, zijn we zacht, vurig, fel, liefdevol, gepassioneerd en juicy. De vorm wordt steeds in het moment geboren maar nooit tot “iets” gemaakt. Wordt nooit bewaakt, of vastgezet.

Tot slot ook in deze module weer veel aandacht voor meditatie. Ditmaal in afstemming tot en met de Spirit als jouw “innerlijke leraar”. Hier vindt dan transmissie plaats van wijsheid, zegening, verlichting, liefde, devotie en overgave.

Al deze werkwijzen brengen op allerlei niveaus transformatie en reiniging teweeg en hebben een diep helend effect. Brengen je Thuis in wie je altijd al bent.

Praktische informatie

Een volledig overzicht van alle data, locaties en prijzen van de trainingen, retraites en modules staan bij Events

Module Jij bent schepper:

Als je een andere bril op zet verandert jouw werkelijkheid. Dat merk je bijvoorbeeld heel duidelijk als je verliefd bent. Dan is er die roze bril en het leven is ineens zo anders. Afhankelijk van de bril die je op hebt beleef je dus jouw werkelijkheid. In onze geconditioneerde manier van zijn wordt die werkelijkheid geïnterpreteerd en ingevuld op basis van je aannames en ervaringen tot nu toe. Jouw geschiedenis (en die van je ouders en maatschappij) bepaalt jouw werkelijkheid. 

Het is de kunst om je leven niet vorm te geven vanuit je geconditioneerde geschiedenis maar vanuit de openheid van Zijn en Spirit. Dit is een heel uitdagend perspectief! In de deze module van Zijn & Worden sta jij als Schepper centraal.

Je gaat ontdekken hoe jouw manier van Zijn jouw werkelijkheid bepaalt. Je gaat ontdekken welke enorme scheppingskracht je bezit. De kunst is natuurlijk om die scheppingskracht niet vanuit overleving en geconditioneerd in te zetten. Want dat doe je immers al! Nee, je maakt contact met je vrije open aard, je Spiritaard. En dan gaan we ontdekken hoe je je leven en relaties vanuit deze openheid vormgeeft als Schepper. Je kunt een stap zetten van onbewust naar bewust creëren. Je begint klein maar als je de principes eigen maakt kun je jouw leven op een ruime, waardige, vervullende en vrije manier vormgeven. 

We doen dit door middel van Zijnsgeoriënteerde meditaties, beweging, visualisaties en praktische oefeningen.

Deze module is los te volgen, maar sluit ook aan op de vorige module Spiritwerk 2 (januari-maart 2019). Mocht je deze module niet hebben gedaan, overleggen we even over hoe je dit kunt voorbereiden. 

Praktische informatie

Een volledig overzicht van alle data, locaties en prijzen van de trainingen, retraites en modules staan bij Events

Wat leveren deze trainingen je op?

Deelnemers geven na trainingen Zijnsoriëntatie aan dat ze veel minder zorgelijk door het leven gaan en veel meer vrijheid, geluk, ruimte en vreugde ervaren. Vrijheid en geluk worden niet (alleen) bepaald door omstandigheden. Wijzelf zijn de bepalende factor. Onze houding, onze manier van kijken en ons gedrag zijn een recept voor zowel geluk als ongeluk. Hier heb je dus zelf invloed op. 
De combinatie van zowel spiritualiteit als psychologisch inzicht zorgen ervoor dat de training een diepgaand effect heeft op de kwaliteit van je leven.

Voor wie zijn de trainingen geschikt?

De trainingen zijn zeer toegankelijk. Iedereen kan zijn ware natuur ontdekken. 

Wil jij:

  • ontwaken uit de verhalen die je jezelf steeds vertelt? 
  • ontdekken wat er echt toe doet?
  • stoppen met werken aan jezelf en je problemen en leven vanuit een open en vrije houding?
  • een levenshouding ontwikkelen waar je de rest van je leven iets aan hebt?
  • een zorgeloos leven leiden vanuit liefde, compassie en vrijheid?
  • je persoonlijk, spiritueel en relationeel ontwikkelen? 

Begeleiding

De trainingen zijn ontwikkeld en worden gegeven door Michael Steinau, Zijnsgeoriënteerd leraar. Meer informatie over Michael en zijn visie vind je hier.

jaartraining zijnsoriëntatie - zijn en worden