Datum

aug 03 - 17 2024

Tijd

7:30 pm - 10:00 am

Tweeweekse retraite de Altijd Aanwezige Koning | Sablou, Dordogne, Frankrijk

In deze tweeweekse stilteretraite in het prachtige kasteel Sablou in de Franse Dordogne, gegeven door Zijnsgeoriënteerd leraar Michaël Steinau, maak je contact met jouw spontaan aanwezige Zijnsnatuur die tijdloos aanwezig is in en als elke ervaring.

Je bent al vrij, al heel, al verlicht. Dat is de zorgeloze, liefdevolle aard van onze geest; de Altijd Aanwezige Koning, die slechts ontdekt en belichaamd hoeft te worden.

Zoals elk jaar nemen we maarliefst twee weken de tijd om diepgaand te Rusten in Zijn. Ik vind het enorm waardevol, kostbaar en vreugdevol om dit samen te gaan doen. En dat op zo’n bijzonder mystiek kasteel omringd met prachtige bossen in Frankrijk.

Iedereen die onvoorwaardelijk geluk, liefde en vrijheid wil leven is van harte welkom in deze retraite.

In deze Zijnsgeoriënteerde retraite zal de nadruk liggen op non-meditatie, het grote ‘niet doen’.
De inspiratie komt uit het iconische beeld van de Ever Present King, oftewel de Altijd Aanwezige Koning: het wijst naar jouw spontaan aanwezige Gewaarzijn dat tijdloos aanwezig is in en als elke ervaring.

Het wijst niet naar iets buiten jou. In contact met jouw Zijnsnatuur ben je totale ‘Nuheid’, die niet komt en gaat. Hierdoor hebben verwarring, hoop en vrees geen greep meer op jou. Deze retraite geeft je de gelegenheid om deze Koning in jezelf te ontdekken en te manifesteren. Het is ultiem Rusten in Zijn.

Samen creëren we een krachtig bewustzijnsveld, met een rijk programma aan Zijnsgeoriënteerde beoefening. Het in stilte verblijven zonder prikkels van buitenaf, biedt je de gelegenheid om elke dag een stapje dieper te zakken in de inspiratie van wie je al bent als non-duaal, vrij en gelukkig wezen.

Ervaren student of niet, wees welkom om jouw Zijnsaard te ontdekken en te leven!

Data
Je bent vanaf 15:00 uur welkom om rustig aan te komen na je reis. Je kunt je slaapplaats gereed maken of je tent opzetten, en in de avond staat er een lichte maaltijd voor je klaar. Je ontmoet de andere deelnemers en kunt alvast wat het bijzonder stille terrein verkennen…

Aankomst: zaterdag 3 augustus 15:00 uur
Start retraite: zaterdag 3 augustus 19.30 uur
Eind retraite: vrijdag 16 augustus 19:00 uur
Vertrek: zaterdag 17 augustus uiterlijk 10:00 uur

Voor je vertrekt kan je een ontbijtje meenemen of nog even ontbijten op Sablou.

Wat gaan we doen 
Er staat op het programma: meditatie in beweging, de geest kalmeren (shamatha meditatie), energetisch werk, dans, Zijnsgeoriënteerde visualisatie beoefening en non-meditatie. Persoonlijke begeleiding is steevast onderdeel van de retraite: zowel tijdens het programma als tussendoor.

Er zullen inspirerende teksten of audio/video fragmenten aangeboden worden die je van te voren of tussendoor kunt bestuderen.

Geluidsopnames van de instructies en meditaties van de retraite worden opgenomen en zal je na de retraite ontvangen.

Verder zien de dagen er ongeveer zo uit:
07.30 – 08.30     Meditatie
08.30                   Ontbijt
10.00 – 13.00     Blok 1
13.00                   Lunch, middagpauze
16.00 – 19.00     Blok 2
19.00                   Diner

In de ochtend- en middagblokken zijn er teachings, instructies, beoefeningen en deelrondes voor verdieping. Er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen.

Soms zal er een licht en optioneel avondprogramma zijn.

Rondom het programma zal de retraite in stilte verlopen. We vragen je ook om weinig tot geen gebruik te maken van telefoons en andere afleidingen, ter ondersteuning van je beoefening.
Er is een corveerooster waarbij alle deelnemers wordt gevraagd om bij te dragen, bijvoorbeeld aan de afwas en lichte schoonmaakwerkzaamheden. Deze taken beschouwen we als kostbare momenten om je beoefening te integreren tijdens dagelijkse handelingen.

Locatie
We zijn te gast in Domaine du Sablou, in de Dordogne nabij Montignac, in Frankrijk.
Sablou is een uniek, mystiek landgoed, een oase van rust waar de tijd lijkt stil te staan. Verborgen in maarliefst 85 weelderige hectares bosgrond, biedt Sablou een ongeëvenaarde ervaring van sereniteit en verbondenheid met de natuur. Je wandelt uren in de bossen van het landgoed en ontdekt grotten en betoverende plekjes. Gelegen in het zomers warme Dordogne, omgeven door glooiende heuvels met een rijke flora en fauna.

Domaine du Sablou bestaat uit sprookjesachtige gebouwen zoals het statige Grand Maison en een charmant kapelletje, het heeft meerdere gîtes en een verfrissend zwembad. De plek is uniek vanwege de oorverdovende stilte. Je bent echt weg van de buitenwereld maar toch is het nabijgelegen Fanlac op steenworp afstand en het schilderachtige Montignac is op slechts acht minuten rijden.
Kortom: een zeer geschikte en heerlijke plek om in retraite te zijn. Meer foto’s en informatie vind je op www.sablou.nl.

Bijdrage retraite
Accommodatie, eten en verzorging € 1170,00 (op basis van een tweepersoonskamer)
Fee voor Zijn & Worden € 825,00
Totaal: € 1995

Accommodatie, eten en verzorging € 1320,00 (op basis van een eenpersoonskamer)
Fee voor Zijn & Worden € 825,00
Totaal: € 2145

Accommodatie, eten en verzorging € 1100,00 (op basis van kamperen)
Fee voor Zijn & Worden € 825,00
Totaal: € 1925

Waar slaap je
Je slaapt alleen of met twee personen op een eenvoudige kamer in het kasteel of in een huisje, met altijd het mooie groene uitzicht.
In alle gevallen is het sanitair gemeenschappelijk. Er is beperkt aanbod van kamers met eigen douche, geef aan in het aanmeldformulier als je hier voor in aanmerking wilt

komen.
Je neemt je eigen beddengoed en handdoek mee. Ook zijn er linnensets ter plekke te huur.

Liever slapen onder een stille sterrenhemel? Als je kiest voor kamperen in je eigen tent of camper staat je een unieke ervaring te wachten. In de heerlijk ruime tuin met overal zon- en schaduw plekken zal je vele uilen horen roepen en ontwaken met vogelgezang.

Eten 
Onze vaste chefkok Maria bereidt voedzame en kleurrijke maaltijden. Vegetarisch met vaak een veganistische, Ayurvedische tint. Ze gebruikt zo veel mogelijk biologische en lokale producten.
Ze kan rekening houden met alle diëten; daar geldt een passende toeslag van 3 tot 5 euro per dag voor. Dieetwensen geef je aan in het aanmeldformulier.

Wat is inbegrepen
Inclusief:
– retraite programma en begeleiding
– alle veertien overnachtingen
– alle maaltijden vanaf de avond van aankomst t/m het ontbijt op de vertrekdag
– koffie, thee, fruit en versnaperingen
– gebruik van de accommodatie en tuin
– gebruik van matjes en meditatiekussens (zelf meenemen mag ook)

Exclusief:
– beddengoed/handdoeken (die zijn ook te huur op verzoek)

Vervoer
De locatie is goed te bereiken met de auto, op ongeveer tien uur rijden vanaf Utrecht.
Samen rijden met de auto door middel van carpooling is voor veel deelnemers gebruikelijk. Van tevoren brengen we je met deelnemers in contact om je reis te kunnen afstemmen.

Met het openbaar vervoer kan je ook bij Sablou in de buurt komen, waarna wij je voor een passende vergoeding ophalen. We proberen dan meerdere mensen tegelijk op te halen om de kosten wat te delen.
Je kunt bijvoorbeeld de trein naar Condat le Lardin of Sarlat nemen, de bus naar Brive, of eventueel is Perigueux of Brive la Gaillarde ook een optie. Bij die laatste twee stations kunnen we je tijdens kantoortijden ophalen. Vliegen kan je naar Bergerac; vluchten gaan rechtstreeks vanaf Rotterdam.

Adres en route

Adres Sablou: 877 Route de Memorial, 24290 Fanlac
Coordinaten: 45° – 4′- 22.79″   /  1° – 6′ – 42.51
Kaart: https://maps.app.goo.gl/SW9icM7ZuF2xXGZS8

Betaling en annulering
De algemene voorwaarden zijn van toepassing bij deze retraite. Lees ze hier: de algemene voorwaarden.

Aanmelden
Meld je hier aan:

Aanmeldformulier

Je kunt je aanmelden tot en met woensdag 24 juli. Daarna kan je aanmelding wellicht niet meer verwerkt worden.
Als je vragen hebt dan kun je ons gerust mailen op info@zijnenworden.nl.

Tot ziens op Sablou!

Hartelijke groet,
Het Team van Zijn & Worden

Zijn & Worden: Pad van Levenskunst
Een uitdagend pad voor iedereen die geïnteresseerd is in ware vrijheid, liefde, waarheid en geluk.

Het uitgangspunt van Zijn & Worden is dat onze natuurlijke staat van zijn Basaal Goed is: vrij, compleet en ongeschonden. Wanneer we hierin rusten, ervaren we een vanzelfsprekend welbevinden en ontspanning die nergens van afhankelijk is.

Geluk, liefde, wijsheid en zorgeloosheid zijn intrinsiek aanwezig als Zijnskwaliteiten van onze ware natuur. Echter, de realisatie van Verlichting is grotendeels vergeten geraakt in de uitdagingen van alledag.

Zijn & Worden biedt Zijnsgeoriënteerde trainingen, retraites en coachingssessies aan voor groepen, stellen en individuen, en biedt daarnaast een compleet pad voor degenen die hun non-duale Zijnsaard in alle facetten van het leven willen integreren.

Michaël Steinau is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerde Leraren. Hiermee is de kwaliteit van begeleiding gewaarborgd.

Zijnsoriëntatie
In het aanbod van Zijn & Worden staat de Zijnsgeoriënteerde leer centraal. Zijnsoriëntatie is een hedendaags en toegankelijk pad van verlichte levenskunst, ontwikkeld door de leraar van Michaël, Hans Knibbe. Dankzij de inspiratie uit zowel het Tibetaans boeddhisme en Dzogchen als uit de westerse psychologie, komt Zijnsoriëntatie tegemoet aan alle aspecten van de mens: zowel aan ‘ontwaken’ als aan ‘ontwikkelen’, zowel aan ‘Zijn’ als aan ‘Worden’.

Michaël Steinau
De retraite wordt gegeven door Michaël Steinau, sinds 2011 leraar Zijnsoriëntatie. Zijn boodschap is dat we om te beginnen al heel en compleet zijn, intrinsiek vrij; puur goedheid.

Op jonge leeftijd, onder moeilijke omstandigheden, had Michaël een visioen waarin hij zag dat alles ten diepste goedheid en liefde is. Dit heelheidsprincipe is het uitgangspunt in zijn leven en leraarschap.

Michaëls lesstijl kenmerkt zich door directheid, helderheid, een scherpe nieuwsgierige blik, afstemming en aandacht. Alles vanuit onvoorwaardelijke liefde voor Verlichting en de diepgewortelde motivatie dat iedereen inherente vrijheid en geluk mag ontdekken.

Zijn studenten beschrijven hem als integer en zeer nabij; een mens onder de mensen. Die niet schuwt om de rol van leraar op zich te nemen: zeer doorsnijdend maar altijd vanuit liefde.
Naast zijn passie voor Zijnsoriëntatie laat Michaël zich inspireren door Dzogchen, het Tibetaans boeddhisme en de Lakota tradities.

Testimonials van eerdere retraites:
Michael is een zeer kundige betrokken leraar die ook moeilijke boeddhistische begrippen inzichtelijk weet te maken. Zijn oefeningen zijn simpel maar diepgaand. – Monica

Michael is een fijne spirituele leraar die de diepgang en schoonheid van Zijnsorientatie voor iedereen begrijpelijk en ervaarbaar kan maken. Bovenal is hij een eerlijk en oprecht mens en staat hij liefdevol tussen de mensen. Ik ben hem ontzettend dankbaar voor alles wat hij mij heeft aangereikt en ik hoop nog lange tijd retraites bij hem te volgen – Royce

Ik had al best wat meditatie ervaring, maar ik heb in deze retraite echt gevoeld en ervaren wat meditatie is of kan zijn. Dit blijft bij me als een gevoel van thuiskomen. En ik weet tegelijk ook precies de route waar ik dat zelf mee kan bereiken! – Ronald

Zo veel geluk en rijkdom heb ik nog nooit ervaren. En ook nog nooit zo veel helderheid op waar ik mezelf in de weg sta, en wegblijf bij moeilijke dingen. Dankbaar … – Sabrina

De teachings van Michael maken je bewust van het steeds onderweg zijn, weg van de openheid, compleetheid, liefde die je al bent. Van het najagen van ervaringen naar het rusten in wat je ten diepste bent. Michael inspireert, is geduldig, liefdevol, open, eerlijk en zeer to the point. Er is geen ontsnappen aan 😉 – Carla

Uit de grond van mijn hart zeg ik: dit is een geweldig pad om te gaan en voor iedereen gangbaar. Het brengt iets bij ons teweeg wat er ten diepste al is maar waar wij in ons dagelijks leven overheen kijken. – Ellie

Michaël is meer dan een leraar, hij is een meester in zijn vak. Hij draagt het veld van transmissie van een lange lijn van overdracht. Door zijn aanwijzingen te volgen, ontdek ik steeds dieper dat ik non-duale Liefde ben, iets wat mijn dagelijkse geest niet kan snappen maar zo voelbaar is. – Ine

 

Video
In deze video zie je reacties van deelnemers na een tweeweekse retraite van Michaël, naar aanleiding van de vragen: Wat doe je in een Zijnsoriëntatie retraite? En waarom zou je gaan? Waarom is juist beoefening nodig om te Zijn?

Een sfeerimpressie van de rust en schoonheid van Domaine du Sablou:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *