Datum

jun 16 2024

Tijd

10:00 am - 5:00 pm

Dagtraining Trauma: Grondbesef | Zwolle of Online (verplaatst)

In deze Dagtraining leer je hoe je op een Zijnsgeorienteerde manier de impact van trauma kunt opvangen. De dag is geschikt voor zowel diegenen die kennis willen maken met Michaël en de werkwijzen van Zijn & Worden, als voor hen die geïnteresseerd zijn in het Zijnsgeoriënteerd werken met emoties. De Dagtraining sluit aan bij de Webinar over Trauma, maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd. Voor wie overweegt deel te nemen aan de Jaartraining, is deelname aan deze dag aan te bevelen. Daarnaast dient het als een opfrismogelijkheid voor alle studenten die de Jaartrainingen hebben gevolgd.

– Let op: deze Dagtraining is verplaatst naar 16 juni. Meld je opnieuw aan als je je al had aangemeld voor de afgelopen training op 11 mei, en je op 16 juni mee wilt doen – 

Zijnsgeoriënteerd werken met trauma: Grondbesef 
Tijdens deze dag leer je door meditatieve beoefening, meditatie in beweging en het praktisch oefenen met dagelijkse situaties hoe je de impact van trauma kunt opvangen door middel van grondbesef.

Het werken met grondbesef neemt in de visie en werkwijze van Zijn & Worden een belangrijke plek in en vormt de basis van aanvullende technieken en werkwijzen. Het is een voorwaarde om vruchtbaar en gezond met trauma te kunnen werken.

Grondbesef impliceert dat je in staat bent om, door je af te stemmen op de fysieke grond (aarde), op je plek te blijven terwijl er van alles gaande is in jou. Het gaat over het vermogen om aanwezig te zijn in het moment, in de grond van ons wezen.

Deze vaardigheid geeft uitstekende resultaten bij het opvangen van een traumatisch event of andere verstoringen. Studenten geven aan dat door deze beoefening hun veerkracht vergroot wordt, trauma’s voorkomen worden of effectiever verwerkt worden. Trauma is niet alleen een bron van lijden; het blijkt ook een kans te zijn om ons begrip van onszelf en onze veerkracht te verdiepen.

Locatie
Je kunt kiezen tussen:
– Zenmeesters – Dokter Stolteweg 62, Zwolle
– Of online via Zoom.
Je geeft bij de aanmelding aan of je op locatie of online wilt deelnemen.
Online deelname is geheel interactief: dus je kunt je vragen stellen en dergelijke.
Als je online deelneemt ontvang je instructies voor Zoom, als je daar onbekend mee bent kan je het alvast uitproberen.
In Zwolle is er beperkt plek.

Tijden
Datum: Zondag 16 juni 2024
9:30 uur – Inloop op locatie 9:30 uur, Inloggen online tussen 09.25 en 09.55 uur.
10:00 uur – Start training met pauze (eigen lunch meenemen)
17:00 uur – Einde

Bijdrage 
Locatie: € 99,00
Online:  € 89,00
Zakelijk: € 125,00 ex btw

Aanmelden
Meld je aan met dit formulier:
Aanmeldformulier
Je kunt je aanmelden tot en met donderdag 13 juni.

Over Michaël 
Deze training wordt gegeven door Michaël Steinau. Michaël is leraar Zijnsoriëntatie en heeft zich tevens verdiept in Dzogchen en non-dualiteit. Al zijn werk heeft zowel ontwaken als ontwikkelen als uitgangspunt.
Wat betreft trauma is Michaël om te beginnen ervaringsdeskundige. Hij heeft in zijn leven diepe trauma’s kunnen overwinnen en neemt deze ervaring mee in het Zijnsgeoriënteerde werk. Daarnaast heeft hij als professional al ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen met traumatische klachten.

Testimonials van deelnemers training over grondbesef
Het is echt waar als je de confrontatie aan durft te gaan met je eigen defensies en strategieën, en dit met de juiste afstemming en begeleiding doorloopt, je veel meer kunt genieten van alles. 
Michael voelt precies aan van waaruit iemand zich beweegt. Grote bewondering op de wijze zoals hij dit doet. – Theo 

Ik was al langer bezig met nondualiteit toen Michael op mijn pad kwam, ik volg de jaartraining en vind zijn teachings helder, direct, compassievol en heel steunend in de integratie van ZIJN in je dagelijks leven. Verrijkend en integer, ook heel menselijk. Je krijgt echt concrete richtingwijzers en werkvormen aangeboden om steeds weer terug te keren naar je verlichte natuur 🤍 – Maaike 

Webinar Zie, je bent al vrij – 23 mei
Heb je je al aangemeld voor de Webinar over ontwaken en ontwikkelen, van aanstaande donderdagavond 23 mei? De Webinar geeft een introductie op de non-duale heelheidsvisie die het uitgangspunt is van deze trainingsdag, en is op basis van donatie. Meld je aan bij het event: Webinar Zie, je bent al vrij.

Jaartraining 

In September start er weer een Jaartraining Zijnsgeoriënteerd Werken met emoties. In tien workshopdagen in 2024 en 2025 werk je vanuit de Zijnsgeoriënteerde visie van non-duale Goedheid, waarin je om leert te gaan met gewoontepatronen die verstorende emoties veroorzaken zoals schrik, boosheid, angst, hechting en verdriet. Meer informatie, artikelen en video’s over het werken met emoties zie je hier: www.zijnenworden.nl/werken-met-emoties

Meer studiemateriaal 
Wil je artikelen lezen over dit onderwerp? Lees alvast:
Grond als steun en anker – Artikel over kramp en vrijheid
en:
We schrikken vaker dan ons lief is – Hoe ga je om met schrik en angst

Daarnaast is deze video van tien minuten ook behulpzaam, waarin Michaël een student begeleidt om te blijven bij alles wat er gaande is:
Sleutel er niet aan – Fragment Werken met emoties.

Een basis meditatie van tien minuten die je alvast kunt beoefenen:
Meditatie grondbesef voor werken met emoties.

Zijnsoriëntatie
Het startpunt van Zijnsoriëntatie is dat jouw natuurlijke Zijnsaard om te beginnen al volkomen open is, vrij, gelukkig, al aanwezig en ongeschonden. Hoe je jezelf ook aantreft, wat er ook verschijnt in jou. Als je dit herkent en daarin rust is er een vanzelfsprekend geluk, rust en welbevinden dat nergens van afhankelijk is. Zijn is onze basis, is Liefde.
Maar de realisatie van Verlichting hangt helemaal van jou af. Van jouw keuzes, inzet, houding en beoefening. We beoefenen namelijk uit gewoonte het omgekeerde, met verstorende emoties, lijden en trauma als gevolg. Dit radicale uitgangspunt laat zien hoe we werken met emoties, die de niet-herkende poort blijken te zijn naar jouw inherente wijsheid, levensenergie en geluk. Ontdek dat je al vrij bent!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *