Datum

dec 29 2023 - jan 03 2024
Verlopen!

Tijd

7:45 am - 2:00 pm

Winterretraite Op je Troon | Online

Net als de zon altijd schijnt, is onze Spiritaard altijd aanwezig. Maar net als de zon makkelijk uit zicht verdwijnt door de wolken, verdwijnt onze Spiritaard makkelijk achter het wolkendek van onze geconditioneerde patronen.

Tijdens deze Zijnsgeoriënteerde retraite maak je contact met je Spiritaard en ontdek je hoe het is als je jouw Spirit op de Troon zet, oftewel aan het roer zet van jouw leven. Daar zit een aspect in van liefde en viering maar ook van vormgeven, oftewel Creatorschap.

Traditioneel is dit de periode waarin de zon weer begint te stijgen en de terugkeer van het Licht wordt gevierd. Dit is precies wat wij ook gaan doen. We vieren het leven door contact te maken met onze Spirit. De Spirit is het vitale principe of de bezielende essentie van mensen, van alle levende wezens. Het is ons ‘vrije zelf’ dat stromend en stralend van aard is.

Er staat op het programma: meditatie in beweging, de geest kalmeren (shamatha meditatie), energetisch werk en Zijnsgeoriënteerde visualisatie beoefeningen. Ook persoonlijke begeleiding is steevast onderdeel van de retraite: zowel tijdens het programma als tussendoor.

Er zullen inspirerende teksten of audio/video fragmenten aangeboden worden die je van tevoren of tussendoor kunt bestuderen. Geluidsopnames van de instructies en meditaties van de retraite worden opgenomen en kan je terugzien. Ook als je een moment mist, kan je de opname terugzien.

Stilte 
Om jouw beoefening en die van het gehele veld te ondersteunen, is dit een stilte retraite. Ook al ben je thuis, er wordt je bij deze retraite gevraagd om de stilte te respecteren vanaf het opstaan tot 13.30 uur.


Praktische informatie

Start: vrijdagochtend 29 december 2023 om 07.45 uur
Einde: woensdag 3 januari 2024 om 14:00 uur
Dit zijn dus andere tijden dan eerder aangegeven!

Globaal programma: 
7.45 tot 8.30 uur – Meditatie
10.00 tot 13.30 uur – Instructies, teachings, deelrondes
In de avond – een afsluitende meditatie
Op Oudjaarsdag kan je je eigen invulling geven aan de avond. Op Nieuwjaarsdag is er geen ochtendprogramma, maar een middagprogramma van 15.00 tot 17:00 uur.

Bijdrage: € 190

Online: We komen samen via het videobelprogramma Zoom. Na aanmelding krijg je hier nadere instructies over.

Aanmelden
Helaas kan je je niet meer aanmelden voor deze retraite. Neem voor vragen contact op met info@zijnenworden.nl.
We hopen je bij een volgende retraite te zien: in de Pinksterretraite of de Tweeweekse Zomerretraite.

Hartelijke groet,
Het Team van Zijn & Worden

Testimonial uit de Winterretraite van 2022-2023:
Met meer heelheid kijk ik terug op de retraite en mijn inzichten die daarbij vrij kwamen. Ik wist niet dat een vroege gebeurtenis in mijn leven zoveel invloed had op mijn manier van zijn. Met verbazing ontdekte ik hoe iets basaals mij een voortdurend gevoel van gebrokenheid heeft kunnen geven. Tegelijkertijd ontdekte ik hoe heel en compleet ik ben. Na de retraite werkten de inzichten door en nu besef ik mij hoe makkelijk het is om wel in goedheid met mezelf te zijn en van daar uit de goedheid naar de wereld om mij heen uit te stralen. Missie geslaagd wat mij betreft. Dank, dank, dank!
– Karin

2 Reacties

  1. Reint Horstman

    Hallo, ik ben geintreseerd, maar kunnen jullie aangeven waar de winterretraite word gehouden en wat de kosten zijn?

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *