Datum

apr 18 2024
Verlopen!

Tijd

7:30 pm - 9:00 pm

Zijnsgeoriënteerd werken met Trauma – Zijnsoriëntatie Webinar

Trauma is: afgesneden zijn van je Ware Natuur, afgesneden zijn van je Oorsprong, omschrijft arts en auteur Gabor Maté. Binnen de Jaartrainingen van Zijn & Worden benaderen we trauma vooral als iets dat ontstaat door een proces van ‘acceleratie’.

Net als Maté gaan we er vanuit dat een heftige situatie maar ten dele de oorzaak is van de diepte en de duur van de traumatische reacties die op gang komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er meerdere factoren zijn die een veel meer bepalende rol hebben op het ontwikkelen en in stand houden van trauma, die de impact en de heftigheid van trauma als het ware ‘accelereren’.

Vanwege veel belangstelling bij de Trauma Webinar van afgelopen winter, gaan we in deze interactieve inspiratieavond weer in op diverse aspecten van deze theorieën. We zullen de theorie van Gabor Maté en het proces van accelereren verkennen en verdiepen. Daarnaast wordt uit de doeken gedaan hoe beide aspecten met elkaar samenhangen en een belangrijke rol spelen in het Zijnsgeoriënteerd werken met trauma binnen de trainingen van Zijn & Worden.

Deze Webinar is voor iedereen die wil kennismaken of verdiepen rondom dit onderwerp, Zijnsoriëntatie of Michaël. De avond begint met een Zijnsgeoriënteerde meditatie. Daarnaast is jouw inbreng heel welkom.
Door middel van het delen van jouw bevindingen en het stellen van vragen kan je bruikbare instructies krijgen die jouw pad kunnen ondersteunen.

Doe je mee? We zien je graag!

Locatie: Online
Datum: Donderdagavond 18 april
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur (inloggen vanaf 19:15 uur)
Bijdrage: Op donatie. Na de meeting ontvang je een linkje om een bijdrage te doen, dit is geheel vrijwillig.

Meld je aan om mee te doen:
Aanmeldformulier

Aanmelden kan uiterlijk tot 18 april om 19:00 uur. Als je je later aanmeldt, lukt het waarschijnlijk niet om live mee te doen, maar kan je wel de opname achteraf ontvangen.
Na aanmelding ontvang je informatie over hoe je via Zoom kunt deelnemen. Kun je er niet bij zijn, maar wil je de avond achteraf terugkijken? Ook dan graag aanmelden via het formulier.

Wees welkom!
Team Zijn & Worden

Dagtraining Trauma Zaterdag 11 mei
Wil je verder verdiepen in dit onderwerp? Binnenkort kan je je inschrijven voor de Dagtraining Trauma. Online interactief deel te nemen of op locatie in Zwolle. De Webinars geven een introductie in het thema en in Zijnsoriëntatie, maar de Dagtraining is ook los te volgen. Zie hier meer informatie over de Dagtraining.

Zijnsoriëntatie
Het startpunt van Zijnsoriëntatie is dat jouw natuurlijke Zijnsaard om te beginnen al volkomen open is, vrij, gelukkig, al aanwezig en ongeschonden. Hoe je jezelf ook aantreft, wat er ook verschijnt in jou. Als je dit herkent en daarin rust is er een vanzelfsprekend geluk, rust en welbevinden dat nergens van afhankelijk is. Zijn is onze basis, is Liefde.
Maar de realisatie van Verlichting hangt helemaal van jou af. Van jouw keuzes, inzet, houding en beoefening. We beoefenen namelijk uit gewoonte het omgekeerde, met verstorende emoties, lijden en trauma als gevolg. Dit radicale uitgangspunt laat zien hoe we werken met emoties, die de niet-herkende poort blijken te zijn naar jouw inherente wijsheid, levensenergie en geluk. Ontdek dat je al vrij bent!

Michaël
Deze training wordt gegeven door Michaël Steinau. Michaël is leraar Zijnsoriëntatie en heeft zich tevens verdiept in Dzogchen en non-dualiteit. Al zijn werk heeft zowel ontwaken als ontwikkelen als uitgangspunt.
Wat betreft trauma is Michaël om te beginnen ervaringsdeskundige. Hij heeft in zijn leven diepe trauma’s kunnen overwinnen en neemt deze ervaring mee in het Zijnsgeoriënteerde werk. Daarnaast heeft hij als professional al ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen met traumatische klachten.

Jaartraining 
In September start er weer een Jaartraining Zijnsgeoriënteerd Werken met emoties. In tien workshopdagen in 2024 en 2025 werk je vanuit de Zijnsgeoriënteerde visie van non-duale Goedheid, waarin je om leert te gaan met gewoontepatronen die verstorende emoties veroorzaken zoals schrik, boosheid, angst, hechting en verdriet. Meer informatie, artikelen en video’s over het werken met emoties zie je hier: www.zijnenworden.nl/werken-met-emoties

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *