Datum

mrt 20 2024

Tijd

7:30 pm - 9:00 pm

Relaties – Zijnsoriëntatie Webinar – Woensdagavond 20 maart

Interactieve online inspiratieavond over Relaties en intimiteit door Zijnsgeoriënteerd leraar Michaël Steinau.

– Relateren, hoe doe je dat?
– Welke rol spelen intieme relaties bij individuatie en of realisatie van je ware zelf?
– Hoe ga je om met verlangens, boosheid en vrijheid in de relatie?
– Welke valkuilen of ondersteunende factoren zorgen voor al dan niet belichamen van ware Liefde in relaties?
– Hoe zie je je relatie vanuit Zijnsgeoriënteerd perspectief? 

Relaties en intimiteit vormen een bijzonder breed onderwerp. Je kunt relateren met een liefdespartner, met vrienden, familie en de wereld waarin je leeft, maar in bredere zin ‘zijn we relatie’. Hoe intiemer de relatie, des te meer psychologische leegtes en pijnen van onze psyche kunnen worden blootgelegd. Daarom biedt elke relatie een waardevolle kans om de waarheid over wie we zijn in de relatie en wat we in de relatie willen, tevoorschijn kan komen.

Dit vraagt wel een wijze van benadering die fundamenteel verschilt van onze gebruikelijke beperkte psychologische perspectieven. Het onderhouden van een goede relatie is een ware kunst; Partner zijn is een levenslang leerproces, aldus Hans Knibbe. Vanuit het Zijnsgeoriënteerd uitgangspunt wordt elke relatie een spannende reis die geen bestemming heeft.

Deze Webinar is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met of verdiepen rondom dit onderwerp, Zijnsoriëntatie of Michaël, of die overweegt deel te nemen aan de Jaartrainingen van Zijn & Worden.
De avond begint met een korte Zijnsgeoriënteerde meditatie, gevolgd door een verdieping van het onderwerp op basis van input van de deelnemers. Jouw bevindingen en vragen zijn van harte welkom, want ze geven bruikbare instructies die jouw pad kunnen ondersteunen. De bovenaan genoemde vragen bieden hiertoe inspiratie.

Doe je mee? We zien je graag!

Locatie: Online
Datum: Woensdagavond 20 maart
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur (inloggen vanaf 19:15 uur)
Bijdrage: Op donatie. Na de meeting ontvang je een linkje om een bijdrage te doen, dit is geheel vrijwillig.

Meld je aan om mee te doen:
Aanmeldformulier

Aanmelden kan uiterlijk tot 20 maart om 19:00 uur. Als je je later aanmeldt, lukt het waarschijnlijk niet om live mee te doen, maar kan je wel de opname achteraf ontvangen.
Na aanmelding ontvang je informatie over hoe je via Zoom kunt deelnemen. Kun je er niet bij zijn, maar wil je de avond achteraf terugkijken? Ook dan graag aanmelden via het formulier.

Wees welkom!
Team Zijn & Worden

Alvast nieuwsgierig? 
Bekijk hier een artikel met een video over relaties: Hoe leef je Verlichting in Relaties en hoe niet? 

Zijnsoriëntatie
Het startpunt van Zijnsoriëntatie is dat jouw natuurlijke Zijnsaard om te beginnen al volkomen open is, vrij, gelukkig, al aanwezig en ongeschonden. Hoe je jezelf ook aantreft, wat er ook verschijnt in jou. Als je dit herkent en daarin rust is er een vanzelfsprekend geluk, rust en welbevinden dat nergens van afhankelijk is. Zijn is onze basis, is Liefde.
Maar de realisatie van Verlichting hangt helemaal van jou af. Van jouw keuzes, inzet, houding en beoefening. We beoefenen namelijk uit gewoonte het omgekeerde, met verstorende emoties, lijden en trauma als gevolg.

Michaël
Michaël Steinau is Leraar Zijnsoriëntatie en biedt al vele jaren een compleet Pad van Levenskunst aan onder de naam Zijn & Worden. Met retraites, sessies, relatiesessies, trainingen, supervisie en een kring van studenten.

Volgende Webinars: (noteer alvast)

  • Donderdagavond 18 april – We leven in een geïnterpreteerde wereld
  • Donderdagavond 23 mei – Bewust sterven

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *