Datum

mei 11 2022
Verlopen!

Tijd

7:30 pm - 9:00 pm

Meditatie & Introductie door Michaël Steinau: Lijden als het Pad van Vrijheid

Tijdens deze avondworkshop geeft Michaël Steinau een inkijk in hoe lijden de menselijke conditie is en tevens de ingang naar ware vrijheid en geluk.

De avond begint met een meditatie. Daarna geeft Michaël een teaching over lijden als het pad van vrijheid;  Zijnsgeoriënteerde methodes over hoe je kunt werken met verstorende emoties, verweven met korte, interactieve oefeningen. Er is ook gelegenheid om te delen en/of vragen te stellen.

Deze avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie, zowel als verdieping als kennismaking.

Praktisch

Locatie: Online bijeenkomst
Datum: Woensdagavond 11 mei
Tijdstip:
19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur. (inloggen om 19:15 uur)
Kosten: op donatie

Meld je hier aan: 
Aanmeldformulier

Achtergrond

Vanaf September start voor het derde jaar de Basis Jaartraining Zijnsgeoriënteerd werken met verstorende emoties.
In het kader daarvan geef ik een aantal introductieworkshops over dit onderwerp. In deze introductieavonden maak je kennis met de werkwijze in de training. Iedereen die nieuwsgierig is of wil verdiepen: wees welkom! 

Het uitgangspunt binnen Zijn en Worden is dat je om te beginnen al heel en compleet bent, al vrij. Het is de kunst dat te zien en tot basishouding van je leven te nemen. Dat geeft rust en vertrouwen.
Eén van de redenen waardoor ons zicht op onze vrije aard wordt belemmerd, is dat we niet goed om kunnen gaan met onze emoties.

Ook al hebben we vaak allerlei trainingen gedaan, zijn we vaardig in ons werk, zijn we misschien naar vele retraites geweest, ik ken maar weinig mensen die echt goed met hun emoties om kunnen gaan. Kijk maar eens in je eigen leven hoe snel je emoties onderdrukt, dan wel hoe je erdoor bepaald wordt. Kijk maar eens hoe vaardig je bent, in het aanwezig blijven bij je emoties en het omgaan met je emoties in relatie met mensen die jouw emoties triggeren.

Emoties op zich zijn niet verstorend maar wel als we door deze emoties bepaald worden, als we vanuit emotie reactief en primitief gaan handelen. In plaats van de emoties te ervaren in hun kwaliteiten en essentie, bouwt zich een steeds grotere lading op, een dieper spoor van reactiviteit, een dieper ingesleten gewoonte patroon. Wat hiermee samenhangt, zijn onze repeterende gedachten en verhalen, onze diepere aannames, onze oude wonden, onze constructies. Zoals wind het vuur aanwakkert, wakkeren deze gedachten en verhalen onze emoties aan.

Er ligt een mooie en volwassen opdracht voor ons klaar om vanuit het zicht op onze vrije aard en onze natuurlijke verbinding hiermee, vaardiger te worden in het omgaan met emoties. Hiermee kunnen we de kwaliteit van ons leven vergroten en onze bijdrage leveren aan de liefdevolle omgang met andere mensen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan een betere, volwassen, realistische, vriendelijke en vredige wereld.

Ik heb zelf in mijn leven ontdekt welke enorme potentie er in zit wanneer je lijden als uitgangspunt voor vrijheid en geluk neemt. Dat motiveert mij om deze training te geven. Ik zie ook dat studenten die zich dit eigen maken zeer gelukkig en vrij zijn binnen de context van lijden. In het werken met lijden ligt de deur naar vrijheid en geluk.

Wil je meer weten over vaardig werken met emoties? Kijk op deze pagina voor info, video’s en artikelen.

Lees ook vast het nieuwste artikel: Lijden als het pad van vrijheid.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *