Datum

jan 23 2024
Verlopen!

Tijd

7:30 pm - 9:00 pm

Zijnsgeoriënteerd werken met Trauma – Zijnsoriëntatie Webinar

Trauma is: afgesneden zijn van je Ware Natuur, afgesneden zijn van je Oorsprong, omschrijft arts en auteur Gabor Maté. Binnen de Jaartrainingen van Zijn & Worden benaderen we trauma vooral als iets dat ontstaat door een proces van ‘acceleratie’.

Net als Maté gaan we er vanuit dat een heftige situatie maar ten dele de oorzaak is van de diepte en de duur van de traumatische reacties die op gang komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er meerdere factoren zijn die een veel meer bepalende rol hebben op het ontwikkelen en in stand houden van trauma, die de impact en de heftigheid van trauma als het ware ‘accelereren’.

Tijdens deze interactieve inspiratieavond zullen we de theorie van Gabor Maté en het proces van accelereren verkennen en verdiepen. Daarnaast wordt uit de doeken gedaan hoe beide aspecten met elkaar samenhangen en een belangrijke rol spelen in het Zijnsgeoriënteerd werken met trauma binnen de trainingen van Zijn & Worden.

Deze Webinar is voor iedereen die wil kennismaken of verdiepen rondom dit onderwerp, Zijnsoriëntatie of Michaël. De avond begint met een Zijnsgeoriënteerde meditatie. Daarnaast is jouw inbreng heel welkom.
Door middel van het delen van jouw bevindingen en het stellen van vragen kan je bruikbare instructies krijgen die jouw pad kunnen ondersteunen.

Doe je mee? We zien je graag!

Locatie: Online
Datum: Dinsdagavond 23 januari
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur (inloggen vanaf 19:15 uur)
Bijdrage: Op donatie. Na de meeting ontvang je een linkje om een bijdrage te doen, dit is geheel vrijwillig.

Meld je aan om mee te doen:
Aanmeldformulier 

Aanmelden kan uiterlijk tot 23 januari om 19:00 uur. Als je je later aanmeldt, lukt het waarschijnlijk niet om live mee te doen, maar kan je wel de opname achteraf ontvangen.
Na aanmelding ontvang je informatie over hoe je via Zoom kunt deelnemen. Kun je er niet bij zijn, maar wil je de avond achteraf terugkijken? Ook dan graag aanmelden via het formulier.

Wees welkom!
Team Zijn & Worden

Zijnsoriëntatie
Het startpunt van Zijnsoriëntatie is dat jouw natuurlijke Zijnsaard om te beginnen al volkomen open is, vrij, gelukkig, al aanwezig en ongeschonden. Hoe je jezelf ook aantreft, wat er ook verschijnt in jou. Als je dit herkent en daarin rust is er een vanzelfsprekend geluk, rust en welbevinden dat nergens van afhankelijk is. Zijn is onze basis, is Liefde.
Maar de realisatie van Verlichting hangt helemaal van jou af. Van jouw keuzes, inzet, houding en beoefening. We beoefenen namelijk uit gewoonte het omgekeerde, met verstorende emoties, lijden en trauma als gevolg.

Michaël
Michaël Steinau is Leraar Zijnsoriëntatie en biedt al vele jaren een compleet Pad van Levenskunst aan onder de naam Zijn & Worden. Met retraites, sessies, relatiesessies, trainingen, supervisie en een kring van studenten.

Volgende Webinars: (noteer alvast)

  • Dinsdagavond 20 feb – Relaties
  • Woensdagavond 20 maart – We leven in een geïnterpreteerde wereld
  • Donderdagavond 18 april – Bewust sterven

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *