Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Winterretraite ‘Thuis in Zijn’ – Op donatie

december 26, 2021 @ 8:00 pm - december 31, 2021 @ 11:00 am

Aan het begin van de winter en het einde van het jaar keren we naar binnen om daar onze onbeschreven vrije Zijnsaard, onaangedaan door welke ervaring ook, te ontdekken en daarin te rusten. Zijn is niet alleen stil, open en vrij maar ook stralend en vreugdevol. Het is recht doen aan wie je bent! 

Doe met gelijkgezinden mee aan deze online retraite, vanuit je eigen huis. Ook als je werkt of bij je gezin bent gedurende de dag, is er de mogelijkheid tot verstilling in deze donkere dagen.

Op het programma staan Zijnsoriëntatie methodes, zoals: meditatie in beweging, de geest kalmeren door middel van shamatha meditatie beoefening, energetisch werk en non-meditatie. Michaël zal ook inspirerende teksten of audio/video fragmenten aanbieden die je tussendoor kunt bekijken of bestuderen. Daarnaast zal hij oefeningen geven die je zelf kunt beoefenen of met iemand samen. Sommige activiteiten zijn optioneel.

Vrij maar niet te vrijblijvend
Je doet deze retraite binnen jouw mogelijkheden. Toch willen we het niet als alleen maar vrijblijvend zien. Het is wel degelijk een retraite en we hopen dat je het zo ook wilt benaderen. We rekenen op jouw zelfstandige beoefening van het aanbod, zoals de meditaties. Hiertoe behoort ook een bepaalde mate van mindfulness door de dag heen.
Echter kan je ook deelnemen als je werkt, met je kinderen bezig bent of als je sommige programma onderdelen mist. De sessies worden opgenomen en gedeeld binnen de deelnemersgroep, waardoor je een gemist onderdeel al snel kunt inhalen. Om mee te kunnen komen, raden we aan om dat zo snel mogelijk te doen.

Praktisch 

Data en tijden:
Zondagavond 26 december, van 20:00 tot 21:00 uur: introductie en start van de retraite (vanaf 19:30 uur zijn we beschikbaar voor technische hulp).

De retraite eindigt op Oudjaarsdag, 31 december om ongeveer 11:00 uur.

Het dagprogramma zal er ongeveer zo uit zien:
07.00 – 08.00 meditatie
10.00 – 12.00 instructies, deelronde en vragen
20.30 – 21.00 meditatie

Bijdrage:
€ 25 euro administratiekosten + na afloop van de retraite een vrijwillige donatie naar mogelijkheden.
We willen deze retraites graag aanbieden voor iedereen die dat wil. Met donaties van mensen die dat kunnen missen, maken we dat samen mogelijk!

Technisch
Om samen te komen maken we gebruik van het videobelprogramma Zoom. Na aanmelding krijg je instructies zodat je het snel en eenvoudig kunt gebruiken.
Ook maken we gebruik van een WhatsApp groep die we gebruiken voor (spontane) aankondigingen en veranderingen van tijd.

Aanmelden
Meld je hier aan:
Aanmeldingsformulier Winterretraite

Vragen 
Heb je vragen? Mail naar info@zijnenworden.nl.

We hopen je online te zien!

Gegevens

Begin:
december 26, 2021 @ 8:00 pm
Einde:
december 31, 2021 @ 11:00 am
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Bij jou thuis

Organisator

Zijn & Worden
Telefoon:
06-10824018
E-mail:
info@zijnenworden.nl
Bekijk de site van Organisator