Vrijheid in Quarantaine | Online retraite | Zijn & Worden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheid in Quarantaine | Online retraite

maart 23 @ 7:00 am - april 6 @ 10:00 pm

– Alleen maar toch samen in retraite – 

Nu we worden teruggeworpen en Nederland verstilt, hebben we de mogelijkheid om de kansen die deze tijd biedt zinvol te benutten. Zelf verstillen, naar binnen gaan.
Daarnaast roept de situatie rondom het corona virus van alles en nog wat op. We kunnen leren om niet bepaald te worden door de situatie, onze gedachten en gevoelens erover. Zelfs in deze tijd van crisis zijn we in de gelegenheid om de vreugde en kracht te ervaren van onze Zijnsaard, die te allen tijde onbeschadigd is.

Om die reden biedt Zijn & Worden een online retraite aan van minimaal twee weken. Vanuit je eigen huis kun je online deelnemen aan verschillende onderdelen toegespitst op je eigen tijd en mogelijkheden. Zelfs als je gewoon werkt of je kinderen verzorgt is die mogelijkheid er.

Er zijn geen kosten aan verbonden maar een donatie wordt erg op prijs gesteld.

Er is maximaal plaats voor 80 deelnemers dus wees er op tijd bij!

Inhoud
De Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen staan centraal tijdens deze retraite. Daarnaast laten we ons inspireren door het Tibetaans boeddhisme (Dzogchen). Beide leren gaan uit van onze eigen inherente Zijnsnatuur. Deze Zijnsnatuur is volkomen open, compleet, vrij, vreugdevol, stralend en levendig. ‘Zijn’ is pure liefde en daarmee het Hart van alles. Tegelijk is het zo dat dit gegeven vaak bedekt wordt door onze geconditioneerde zijnswijze, die gericht is op overleven.

De hoofdonderwerpen van deze retraite zullen zijn: vaardig werken met verstorende emoties, compassie, rusten in Zijn en onfocus. De onderwerpen zullen deels worden toegepast op de situaties waar we allemaal mee te maken hebben. Daarnaast zal er ruimte zijn voor vragen van deelnemers als het gaat over bovenstaande onderwerpen of andere zaken die zich aandienen.

Michael zal ook inspirerende teksten of audio/video fragmenten aanbieden die je tussendoor kunt bekijken of bestuderen. Daarnaast zal hij oefeningen geven die je zelf kunt beoefenen of met iemand samen. Deze activiteiten zijn optioneel.

Vrijheid maar niet te vrijblijvend
Ondanks dat we deze retraite samendoen, doe je hem ook alleen. Binnen jouw mogelijkheden doe je deze retraite. Je bent in die zin vrij om te zien waar het past en waar niet.

Toch willen we het niet als alleen maar vrijblijvend zien. Het is wel degelijk een retraite en we hopen dat je het zo ook wilt benaderen. Zelfs als je werkt, met je kinderen bezig bent of niet altijd aanwezig kunt zijn bij de onderdelen kun je deelnemen. Wel rekenen we op zelfstandige beoefening van het aanbod en van een regelmatige meditatie beoefening van jouw kant. Hiertoe behoort ook een bepaalde mate van mindfulness door de dag heen.

Tot slot is ook een bereidheid om te werken met wat zich in deze weken aandient voor je een pré. Mocht je dat kunnen en willen dan is deze retraite geschikt voor je.

Praktisch
We starten op dinsdag 24 maart en gaan minimaal door tot maandag 6 april. Je kunt ook kiezen om alleen de eerste week deel te nemen. We hebben een richtlijn gemaakt voor een tijdschema, maar hiervan kan worden afgeweken. Dit wordt steeds tijdig aan gegeven. Tussendoor kun je zelf of met anderen oefenen of je eigen dagelijkse dingen doen.

Het programma is flexibel: je hoeft niet steeds bij alle onderdelen aanwezig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld alleen de ochtenden volgen. Ook kunnen er onderdelen bij komen, naar behoefte. Daarnaast nemen we onderdelen op in audio en video, zodat je het kort na de live meetings terug kunt kijken.

Richtlijn programma:
07.00 – 08.00 meditatie
10.30 – 12.00 teaching, samen oefenen, deel- en vragenronde
15.00 – 16.00 optioneel moment zoals yoga o.i.d.
20.30 – 21.00 optioneel: meditatie

Je kiest zelf hoe lang je wilt deelnemen maar we gaan uit van minimaal een week. Zo kun je kiezen om alleen de eerste week deel te nemen. Vanwege de opbouw is het niet mogelijk om later in te stromen.

De retraite wordt geleid door Michael Steinau, leraar Zijnsoriëntatie. Tegelijk is deze online retraite een co-creatie van de studenten van de Kring van Zijn & Worden, die al langer met deze leer bezig zijn. Spontaan zullen er andere onderdelen worden aangeboden. Bijvoorbeeld kunnen we dansen met DJ Roman die een Ecstatic Dance set zal draaien of een gitaarconcert van Mark Schilders. Hatha Yoga docent Joke van der Veer verzorgt ademhaling en yoga. En wie weet wat er nog meer ontstaat.

Technisch
Om samen te komen maken we gebruik van Zoom. Dit is een eenvoudig online platform waar we bij Zijn & Worden al langere tijd gebruik van maken. Als je je hebt aangemeld voor de retraite krijg je een instructie zodat het snel en eenvoudig kunt installeren. Kijk alvast naar wat is het is via deze link: https://youtu.be/BGH1y70zSkg

Ook maken we gebruik van een Whatsappgroep die we gebruiken voor (spontane) aankondigingen.

Verder worden bestanden gedeeld op een Google Drive account. Met je mailadres kan je daarin je bestanden bekijken en ook delen als er bijvoorbeeld om jouw input wordt gevraagd.

In de bevestigingsmail zullen we aangeven hoe je een donatie kunt doen.

Opgave en info: info@zijnenworden.nl
Dit event op Facebook: www.facebook.com/events/1064346773942554

We heten je van harte welkom om met ons te co-creëren en deze bijzondere tijd te gebruiken om jouw ware Zijnsnatuur in elk moment te ont-dekken en te realiseren. 

Michael, team Zijn & Worden en de Kring

Gegevens

Begin:
maart 23 @ 7:00 am
Einde:
april 6 @ 10:00 pm
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Bij jou thuis

Organisator

Zijn & Worden
Telefoon:
06-10824018
E-mail:
info@zijnenworden.nl
Website:
zijnenworden.nl