Online Dagworkshop Spiritwerk door Michael Steinau | Za 8 mei - Zijn & Worden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Dagworkshop Spiritwerk door Michael Steinau | Za 8 mei

mei 8 @ 10:00 am - 3:00 pm

Spirit workshop 8 mei

Na de Online Dagworkshop Spirit van afgelopen december zullen we dit jaar twee online vervolgworkshops aanbieden rond om de thema’s offeren en loslaten (zaterdag 8 mei) en dood en vergankelijkheid (zaterdag 4 september). 

Door visualisaties en beoefeningen maak je contact met jouw Spiritvorm en leer je deze te belichamen en het contact te verdiepen. Jouw Spirit is het symbool voor jouw pure, zuivere vormgeving van Zijn, niet wie jouw psyche heeft geleerd dat hij is.

Dagworkshop Spirit 2 Offeren en loslaten | Zaterdag 8 mei

Dagworkshop Spirit 3 Dood en vergankelijkheid | Zaterdag 4 september

Als we rusten in onze natuurlijke Zijnsaard openbaart zich een majestueuze weidse openheid, te vergelijken met de blauwe lucht: onaangeroerd, tijdloos en volkomen vrij.
‘Zijn’ is echter niet alleen maar open maar heeft ook een inherente straling van Zijnskwaliteiten zoals licht, vreugde, liefde, warmte, wijsheid en helderheid. Deze komen tot vorm in de Spirit.

Volgens de Zijnsgeoriënteerde methode werken we hier met het tweede perspectief:
In Zijnsoriëntatie wordt uitgegaan van een eenvoudig drielagenmodel van onze geest. De diepste laag noemen we Zijn, de pure uitstraling daarvan Spirit en de geconditioneerde laag van onze geest noemen we psyche. Dit model correspondeert met indelingen in andere tradities. In het christendom kennen we de driedeling God, Heilige Geest en de Zoon, en in het vajrayanaboeddhisme respectievelijk dharmakaya, sambhogakaya en nirmanakaya. – Zitten in Zijn – Hans Knibbe

Dagworkshop 2 | Offeren en loslaten: zaterdag 8 mei
Tijdens de workshop Offeren en loslaten maken we contact met ‘de Wachter’. De Wachter maakt ons duidelijk wat we nog tussen onszelf en Vrijheid in zetten. Alles waar we aan vasthouden is ook onze gevangenis. De Wachter nodigt ons uit om onze belangen en hechtingen te offeren en zo onze al Vrije Aard te belichamen. Een intensieve maar prachtige methode.

Dagworkshop 3 | Dood en vergankelijkheid: zaterdag 4 september
Tijdens de workshop Dood en vergankelijkheid gaan we verder met wat er in de eerste twee workshops in gang is gezet, maar dit is ook een workshop op zich. Je maakt contact met ‘de Gestalte van de Dood’. Ook dit is een Spiritvorm die ons helpt om ons begrip over leven en dood te verdiepen.

Voor mij persoonlijk is Spiritwerk elke keer weer een bijzondere ervaring die een diepe herkenning teweegbrengt van wie ik werkelijk ben. Dit verdiept en ondersteunt als een krachtige katalysator.

Voorwaarden tot deelname:
Iedereen is welkom bij deze online workshops: het vormt een goede introductie voor iedereen, of is verdiepend voor wie bekend is met deze werkwijzen.

Echter om aan deze workshops te kunnen deelnemen is het belangrijk dat je ervaring hebt met het werken met de Spirit zoals dat binnen Zijnsoriëntatie onderricht wordt. Heb je die ervaring niet, dan kun je de workshop van afgelopen december terugkijken en alsnog deze ervaring opdoen. Wil je deze eerste workshop aanschaffen, dan kan je dit in het aanmeldformulier aangeven.

Om aan de derde workshop Dood en vergankelijkheid mee te doen moet je ook de tweede workshop rondom Offeren en loslaten hebben gevolgd. Mocht je niet ‘live’ op Dagworkshop 2 aanwezig kunnen zijn, kan je je alsnog wel opgeven, omdat je het dan terug kunt kijken.

Na alle workshops ontvang je de opnames van de instructies van deze dag, zodat je er mee kunt oefenen.

Data:
Zaterdag 8 mei: Spirit workshop 2 Offeren en loslaten – 10:00 – 15:00 uur
Zaterdag 4 september: Spirit workshop 3 Dood en vergankelijkheid – 10:00 – 15:00 uur

Locatie:
De workshops vinden online plaats via Zoom.

Bijdrage en kortingen:
De beide Dagworkshops kosten samen 110 euro.
Als je aan één Dagworkshop mee wilt doen kost dit 55 euro.
Als je je aanmeldt voor de Dagworkshops 2 en 3 samen, krijg je een korting van 10 euro.

Als je je aanmeldt voor zowel Dagworkshop 2 en 3 als het terugkijken van Dagworkshop 1 van afgelopen december, ontvang je een extra korting van 10 euro, met daarnaast de hierboven aangegeven korting. Het terugkijken van Dagworkshop 1 kost in dat geval 35 euro, in plaats van 45 euro.

Voor welke Dagworkshops je kiest, kan je aangeven in het onderstaande aanmeldformulier.

De aanmelding voor 8 mei is inmiddels gesloten.
Na 8 mei komt Dagworkshop 3 van 4 september online, waarin je je daarvoor ook apart kunt aanmelden.

Als je vragen hebt kan je Joke mailen: info@zijnenworden.nl of Michael benaderen via Whatsapp: 06-10824018

Wil je wat meer informatie over hechtingen en de noodzaak van loslaten? Lees hier het artikel!

Gegevens

Datum:
mei 8
Tijd:
10:00 am - 3:00 pm
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Bij jou thuis

Organisator

Zijn & Worden
Telefoon:
06-10824018
E-mail:
info@zijnenworden.nl
Site:
zijnenworden.nl