Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Dagworkshop Spiritwerk door Michael Steinau | Za 4 september

september 4, 2021 @ 10:00 am - 3:00 pm

Dagworkshop spirit

De dood is zo’n prachtige kans. Eén van de dingen die we vroeg of laat moeten doen is onder ogen zien dat we alles kwijt zullen raken. Net als dit moment ons door de vingers glipt, lost uiteindelijk alles op. Dat is echter geen reden tot wanhopen, integendeel.

Tijdens deze workshop Dood en vergankelijkheid gaan we verder met het Spiritwerk wat er in de eerste workshops in december en mei in gang is gezet. Je maakt contact met ‘de Gestalte van de Dood’. Ook dit is een Spiritvorm die ons helpt om ons begrip over leven en dood te verdiepen. 

Door visualisaties en beoefeningen maak je contact met jouw Spiritvorm en leer je deze te belichamen en het contact te verdiepen. Jouw Spirit is het symbool voor jouw pure, zuivere vormgeving van Zijn, niet wie jouw psyche heeft geleerd dat hij is. 

Als we rusten in onze natuurlijke Zijnsaard openbaart zich een majestueuze weidse openheid, te vergelijken met de blauwe lucht: onaangeroerd, tijdloos en volkomen vrij.
‘Zijn’ is echter niet alleen maar open maar heeft ook een inherente straling van Zijnskwaliteiten zoals licht, vreugde, liefde, warmte, wijsheid en helderheid. Deze komen tot vorm in de Spirit.

Volgens de Zijnsgeoriënteerde methode werken we hier met het tweede perspectief:
In Zijnsoriëntatie wordt uitgegaan van een eenvoudig drielagenmodel van onze geest. De diepste laag noemen we Zijn, de pure uitstraling daarvan Spirit en de geconditioneerde laag van onze geest noemen we psyche. Dit model correspondeert met indelingen in andere tradities. In het christendom kennen we de driedeling God, Heilige Geest en de Zoon, en in het vajrayanaboeddhisme respectievelijk dharmakaya, sambhogakaya en nirmanakaya. – Zitten in Zijn – Hans Knibbe

Voor mij persoonlijk is Spiritwerk elke keer weer een bijzondere ervaring die een diepe herkenning teweegbrengt van wie ik werkelijk ben. Dit werkt lang door, verdiept en ondersteunt als een krachtige katalysator.

Voorwaarden tot deelname:
Iedereen is welkom bij deze online workshops: het vormt een goede introductie voor iedereen, of is verdiepend voor wie bekend is met deze werkwijzen.

Echter om aan deze workshops te kunnen deelnemen is het belangrijk dat je ervaring hebt met het werken met de Spirit zoals dat binnen Zijnsoriëntatie onderricht wordt. Om aan deze workshop mee te doen moet je de eerste en tweede workshop hebben gevolgd. Heb je dat nog niet, dan kun je de afgelopen twee workshops terugkijken en alsnog deze ervaring opdoen. Dit kan je aangeven op het aanmeldformulier.

Tijdstip:
Zaterdag 4 september: Spirit workshop 3 Dood en vergankelijkheid – 10:00 – 15:00 uur.
Mocht je er op de dag zelf niet bij kunnen zijn, kan je je alsnog aanmelden om de workshop terug te kijken.

Locatie:
De workshop vindt online plaats via Zoom.
De opnames ontvang je nadien.

Bijdrage en kortingen:
Als je alleen aan deze Dagworkshop mee wilt doen, betaal je € 55.
Twee workshops kosten € 100.
Voor wie nieuw instapt: het pakket van de drie Dagworkshops aanschaffen kost € 135.
Welke workshops je wilt doen kan je aangeven in het onderstaande aanmeldformulier.

Meld je hier aan:
Aanmeldformulier

Zorg dat je je uiterlijk woensdag 1 september aanmeldt. Daarna kan je aanmelding niet meer verwerkt worden.

Houd natuurlijk ook rekening met voldoende voorbereidingstijd wanneer je de afgelopen dagworkshops nog terug gaat kijken. Die krijg je toegestuurd zodra de aanmelding definitief is. Sowieso is het aan te raden om de oefeningen uit de workshop regelmatig terug te kijken en te herhalen. We wensen je veel plezier daarmee!

Als je vragen hebt kan je Joke mailen: info@zijnenworden.nl of Michael benaderen via Whatsapp: 06-10824018.

Gegevens

Datum:
september 4, 2021
Tijd:
10:00 am - 3:00 pm
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Bij jou thuis

Organisator

Zijn & Worden
Telefoon:
06-10824018
E-mail:
info@zijnenworden.nl
Site:
zijnenworden.nl