Meditatie en introductie door Michaël Steinau: Zijnsgeoriënteerd werken met angst - Zijn & Worden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatie en introductie door Michaël Steinau: Zijnsgeoriënteerd werken met angst

juni 29 @ 7:30 pm - 8:30 pm

Deze online introductieworkshop heeft als onderwerp ‘angst als verstorende emotie’. 
We starten met een meditatie, dan vertel ik een stukje over een specifieke methode uit het Werken met emoties en doen we een korte oefening. Daarna is er nog kort de gelegenheid om te delen of vragen te stellen. 

De bijeenkomst is gratis. Meld je hier aan:
Aanmeldformulier

Of log meteen in met deze Zoomlink:
https://zoom.us/j/93001559279
Wachtwoord: Intro1

Het uitgangspunt binnen Zijn en Worden is dat je om te beginnen al heel en compleet bent, al vrij. Het is de kunst dat te zien en tot basishouding van je leven te nemen. Dat geeft rust en vertrouwen.
Eén van de redenen waardoor ons zicht op onze vrije aard wordt belemmerd, is dat we niet goed om kunnen gaan met onze emoties.

Ook al hebben we vaak allerlei trainingen gedaan, zijn we vaardig in ons werk, zijn we misschien naar vele retraites geweest, ik ken maar weinig mensen die echt goed met hun emoties om kunnen gaan. Kijk maar eens in je eigen leven hoe snel je emoties onderdrukt, dan wel hoe je erdoor bepaald wordt. Kijk maar eens hoe vaardig je bent, in het aanwezig blijven bij je emoties en het omgaan met je emoties in relatie met mensen die jouw emoties triggeren.

Emoties op zich zijn niet verstorend maar wel als we door deze emoties bepaald worden, als we vanuit emotie reactief en primitief gaan handelen. In plaats van de emoties te ervaren in hun kwaliteiten en essentie, bouwt zich een steeds grotere lading op, een dieper spoor van reactiviteit, een dieper ingesleten gewoonte patroon. Wat hiermee samenhangt, zijn onze repeterende gedachten en verhalen, onze diepere aannames, onze oude wonden, onze constructies. Zoals wind het vuur aanwakkert, wakkeren deze gedachten en verhalen onze emoties aan.

Er ligt een mooie en volwassen opdracht voor ons klaar om vanuit het zicht op onze vrije aard en onze natuurlijke verbinding hiermee, vaardiger te worden in het omgaan met emoties. Hiermee kunnen we de kwaliteit van ons leven vergroten en onze bijdrage leveren aan de liefdevolle omgang met andere mensen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan een betere, volwassen, realistische, vriendelijke en vredige wereld.

Vanaf September start voor de tweede keer de Basis Jaartraining Werken met emoties.
In het kader daarvan geef ik een drietal introductieworkshops over dit onderwerp. In deze introductieavonden maak je kennis met de werkwijze in de training. Iedereen die nieuwsgierig is of wil verdiepen: wees welkom! 

Wil je meer weten over vaardig werken met emoties? Kijk op deze pagina voor info, video’s en artikelen.

Gegevens

Datum:
juni 29
Tijd:
7:30 pm - 8:30 pm
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Bij jou thuis

Organisator

Zijn & Worden
Telefoon:
06-10824018
E-mail:
info@zijnenworden.nl
Site:
zijnenworden.nl