Meditatie en introductie door Michaël Steinau 2: Zijnsgeoriënteerd werken met boosheid | Zijn & Worden

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatie en introductie door Michaël Steinau 2: Zijnsgeoriënteerd werken met boosheid

juli 13 @ 7:30 pm - 8:30 pm

Deze online introductieworkshop heeft als onderwerp ‘boosheid of aversie als verstorende emotie’. 
We starten met een meditatie, dan vertel ik een stukje over een specifieke methode uit het Werken met emoties en doen we een korte oefening. Daarna is er nog kort de gelegenheid om te delen of vragen te stellen. 

De bijeenkomst is gratis. Meld je hier aan:
Aanmeldformulier

Of log hier direct in via Zoom:
https://zoom.us/j/91339789139
Wachtwoord: Intro2

De view 
Het uitgangspunt binnen Zijn en Worden is dat je om te beginnen al heel en compleet bent, al vrij. Het is de kunst dat te zien en tot basishouding van je leven te nemen. Dat geeft rust en vertrouwen.
Eén van de redenen waardoor ons zicht op onze vrije aard wordt belemmerd, is dat we niet goed om kunnen gaan met onze emoties.

Verstorende emoties en boosheid
Angst door onwetendheid is de eerste verstorende emotie, vanuit angst ontstaat aversie en begeerte. Aversie kan zich uiten als wegduwen, agressie, boosheid. Begeerte uit zich bijvoorbeeld als grijpen, hebberigheid, zoeken naar, enzovoorts. Daaruit zijn weer talloze emoties mogelijk. In deze introductieavonden ga ik daar kort op in en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Boosheid heeft twee beginselen. De eerste is dat we ons bedreigd voelen, boosheid is energie die erop uit is om onheil af te weren. Ten tweede is boosheid ook verzet tegen ‘hoe het is’. We kunnen leren om boosheid niet uit te leven naar anderen of onszelf, en zo de vitale energie die in boosheid zit ten goede laten komen van ons welbevinden.

Wanneer zijn emoties verstorend 
Ook al hebben we vaak allerlei trainingen gedaan, zijn we vaardig in ons werk, zijn we misschien naar vele retraites geweest, ik ken maar weinig mensen die echt goed met hun emoties om kunnen gaan. Kijk maar eens in je eigen leven hoe snel je emoties onderdrukt, dan wel hoe je erdoor bepaald wordt. Kijk maar eens hoe vaardig je bent, in het aanwezig blijven bij je emoties en het omgaan met je emoties in relatie met mensen die jouw emoties triggeren.

Emoties op zich zijn niet verstorend maar wel als we door deze emoties bepaald worden, als we vanuit emotie reactief en primitief gaan handelen. In plaats van de emoties te ervaren in hun kwaliteiten en essentie, bouwt zich een steeds grotere lading op, een dieper spoor van reactiviteit, een dieper ingesleten gewoonte patroon. Wat hiermee samenhangt, zijn onze repeterende gedachten en verhalen, onze diepere aannames, onze oude wonden, onze constructies. Zoals wind het vuur aanwakkert, wakkeren deze gedachten en verhalen onze emoties aan.

Er ligt een mooie en volwassen opdracht voor ons klaar om vanuit het zicht op onze vrije aard en onze natuurlijke verbinding hiermee, vaardiger te worden in het omgaan met emoties. Hiermee kunnen we de kwaliteit van ons leven vergroten en onze bijdrage leveren aan de liefdevolle omgang met andere mensen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan een betere, volwassen, realistische, vriendelijke en vredige wereld.

Vanaf September start voor de tweede keer de Basis Jaartraining Zijnsgeoriënteerd Werken met Emoties.
In het kader daarvan geef ik een drietal introductieworkshops over dit onderwerp, waarvan deze de tweede is. In deze introductieavonden, die uiteraard ook los te volgen zijn, maak je kennis met de werkwijze in de training. Iedereen die nieuwsgierig is of wil verdiepen: wees welkom! 

Wil je meer weten over emoties en hoe er vaardig mee te werken? Kijk op deze pagina voor info, video’s en artikelen.

Gegevens

Datum:
juli 13
Tijd:
7:30 pm - 8:30 pm
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Bij jou thuis

Organisator

Zijn & Worden
Telefoon:
06-10824018
E-mail:
info@zijnenworden.nl
Site:
zijnenworden.nl