De blik van de leeuw

GewaarZijn is de Grond van elke ervaring en deze Grond drukt zich uit als elke ervaring. Als ‘je’ herkent dat alles Gewaarzijn is, ben je nooit gevangen in wat wat dan ook. Niet in ‘iemand’ of ‘iets’ zijn, noch in alles wat je gelooft dat echt bestaat. Wat nodig is, is dat je niet voort borduurt op gedachten die verschijnen.

Gedachten hebben een soort tovenarij in zich die je doet geloven dat wat je denkt (of voelt of ziet) op die manier ook bestaat. Je holt dan als een hond achter de bal aan die wordt weggeworpen voor je neus. Een leeuw rent niet achter de bal aan, maar achterdegene die bal gooit. Die draait zijn blik naar de bron. Herken bij wat dan ook verschijnt, dat het steeds dezelfde Grond is ‘waar’ het verschijnt.

Als je rust in het hart van Gewaarzijn zie je heel makkelijk dat alles wat verschijnt, lijkt op een maan in het water. Het lijkt echt maar is het niet. Zo blijf je Thuis. Voorbij alles en niets, voorbij iemand en niemand, voorbij….voorbij….

 

 

Heb je interesse in de retraite van 1 tm 4 februari?

Dit artikel is geschreven door Michael Steinau. Zijn inspiratie komt voort uit Zijnsoriëntatie en Dzogchen (Tibetaans Boeddhisme). Het doorgeven van deze inspiratie is zijn missie.

Wil je meer weten?

Michael Steinau

Vind je dit artikel interessant?

 

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt dan de nieuwste artikelen en activiteiten in je mailbox.

Je inschrijving is gelukt, je hoort binnenkort van me!

Pin It on Pinterest

Share This